Bewaartechnieken: ambachtelijk inmaken en fermenteren

geplaatst in: Workshops | 0

Donderdag, 20 oktober van 19u tot 22u, @De Maekerij in Leuven


Je ontdekt hoe leuk, makkelijk en smakelijk ambachtelijke gefermenteerde en ingemaakte bereidingen zijn. We maken samen drie recepten.
Als eerste picklen we samen geroosterde rode biet. Al zin in een portie zomer op je bord tijdens de donkere maanden?
Vervolgens maken we kennis met de basis van het fermenteren. Je steekt de handen uit de mouwen voor een lekkere zuurkool. 
Ik vertel honderduit en jij kan al je vragen stellen om thuis met succes te fermenteren en picklen.

Voilà, met de recepten bij de hand ben je nu helemaal klaar om thuis verder te experimenteren. zo eet je een heel jaar door groenten van bij ons: gezond en echt lekker!

Lesgeefster Ann Koekepan, trotse inwoner van Tienen, werd onlangs benoemd tot echte Tiense Powervrouw! Met haar handelsmerk om zoveel mogelijk met biologische ingrediënten te werken, ontving ze reeds faam in foodieland in Tienen en omstreken en geeft ze kookworkshops op maat. Inmiddels studeerde ze ook af als brood-en banketbakker en chocolatier. Bovendien is Ann ex-stagaire bij Ottolenghi. 

Inbegrepen in de prijs:
🌿 Warme ontvangst in een inspirerende ruimte.
🌿 Limonade, water en lekkere knabbel.
🌿 Een tote-bag van De Maekerij.
🌿 Alle (voornamelijk) ‘bio’-ingrediënten en materiaal (ook de weckpotten en glazen potten voor de pickles) zijn voorzien.
Je gaat naar huis met een heleboel tips, een fris hoofd en veel energie

Niveau: voor iedereen
Meebrengen:
Schort, 2 handdoeken (handen + afwas), schrijfgerief, wil je geen ‘rode handen’ dan zijn handschoenen handig.
Inschrijven:
Kan met onderstaande knop, je komt zo op de site van De Maekerij terecht.

En wat met corona?
Lees hier alles over de covid maatregelen die van toepassing zijn in De Maekerij.