Peer-Gember Mocktail

voor 6 glazen

Deze zalig lekkere, verrassend mocktail is een uitstekende feestdrank waar je je zelfgemaakte, gefermenteerde gemberdrank in kan verwerken. Ik hou van veel gember dus ik deed er een dubbele dosis in 😉 maar pas gerust aan je smaak aan. Santé!

De siroop:

250 g water
500 g rietsuiker
500 g zachte, zeer rijpe peren, in blokjes gesneden, schillen hoeft niet
125 ml siroop (2:1)
sap en zeste (zonder wit) van 1 citroen
1 takje rozemarijn
1/2 tl gemalen nootmuskaat
1 kruidnagel

650 ml bruisend water
120 ml gefermenteerde gemberdrank

De garnering:
schijfje (gedroogde) peer en/of takje rozemarijn

Maak eerst de siroop

  • Doe het water in een kookpot en voeg er de rietsuiker bij en laat koken tot de suiker helemaal opgelost is.
  • Laat de siroop afkoelen (een deel kan je dadelijk heet gebruiken, de rest laat je afkoelen, zie lager)

Maak je perendrank

  • Kook de in blokjes gesneden peer samen met de 125 ml suikersiroop, citroensap, rozemarijn, nootmuskaat, en kruidnagel in een steelpan net zolang totdat de peer helemaal zacht is. Dit is ongeveer 15 minuten. 
  • Giet de siroop door een zeef met daarop een schone natte theedoek (of kaasdoek).
  • Laat de peren siroop goed afkoelen en zet in de koelkast. 
  • Doe ijsblokjes in een mooi glas, schenk ongeveer een 20 ml peren siroop in het glas en vul aan met 20 ml gemberdrank en met bruisend water.
  • Doe er een takje rozemarijn en een schijfje (gedroogde) peer bij en serveer! 

Tips:

  • De afgekoelde siroop (2:1) blijft in een gesteriliseerde fles lang goed in de frigo. Hij is prima om mocktails mee te zoeten.
  • Zorg dat je kaasdoek gewassen is zonder wasverzachter, of spoel eens goed uit.
  • Peren kan je zelf in je oven drogen, snij de schijfjes ongeveer 3-5 mm dik en laat ze op 58°C in een warmeluchtoven een 8tal uren drogen. Zorg dat je af en toe de oven opent om de stoom eruit te laten. Nog beter, gebruik een droogoven of laat ze in de zon of in de winter op je chauffage drogen.

Dit recept is bewerkt door Ann Koekepan naar een recept van The Holy Kauw.

Smakelijk!
Bedankt voor je support en… als je het recept maakt, is het fijn als je een @annkoekepan zet op sociale media. Zo word ik verwittigd en kan ik eens komen piepen naar wat je bakt of kookt én maak je wat reclame voor mij, waar ik heel dankbaar voor ben.

PS: volg jij mij al op Facebook of Instagram? Daar ben je altijd de eerste in rij om nieuwtjes, tips en tricks te ontdekken.

Deel dit recept gerust met familie en vrienden 👇😋

Facebook
E-mail

Nog goesting? hier is meer