Salade met geroosterde kikkererwten en avocado

Voor 4 personen

425 g gare kikkererwten (250g gedroogde)
olijfolie
1 teentje knoflook, gecrushed
1 tl gemalen komijn
1 avocado, geschild, kleine partjes
2 el citroensap
6 el volle bio sojayoghurt
1 tl grove mosterd
3 tl gembersiroop
zout/peper
een snuf gerookte paprika
3 geroosterde paprika’s op olie
2 stronkjes witloof, zeer fijn gesneden
200 g sla (ijsbergsla, chinese kool, …) zeer dun gesneden
½ rode ui, zeer fijn gesneden halve ringen
versiering: koriander (of platte peterselie)

  • Verwarm de oven voor op 170°C (warme lucht).
  • Spoel de gare kikkererwten even af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
  • Klop in een kom 2 el olijfolie samen met de knoflook en komijn door elkaar en meng er je kikkererwten onder. Spreid je kikkererwten open op de bakplaat. Leg ze hiervoor in een enkele laag, op een siliconenmatje of bakpapier.
  • Zet in de oven en bak 30 min. tot ze mooi krokant en bruin gebakken zijn. Laat ze na het bakken op een groot bord afkoelen.
  • Meng in een kommetje de 2 el citroensap, 4 el olijfolie, yoghurt, mosterd, gembersiroop en ¼ tl zout en een goeie draai van de pepermolen.
  • Ondertussen snij je, vlak voor het serveren, de avocado in reepjes en vervolgens in hapklare stukjes.
  • Snijd de paprika’s in reepjes.
  • Zet alle ingrediënten klaar en stel je salades samen. Ik vind dit leuk in kleine weckpotjes.
  • Vul je potjes met onderaan een bodempje salade, snippers ui, kikkererwten, avocado, paprika, een snuf gerookte paprika, (optioneel spek) en herhaal tot je ingrediënten op zijn en je potjes gevuld. 
  • Vlak voor het serveren overgiet je met de dressing en versier je met enkele blaadjes koriander of platte peterselie.
    Tips
  • Kikkererwten koken: week de droge kikkererwten een nachtje in koud water. Laat ze de volgende ochtend uitlekken. Zet een middelgrote pan op hoog vuur en doe de uitgelekte erwten erin met 1 tl bicarbonaat. Bak al roerend voor 3 minuten. Voeg 1 ½ liter water toe en breng aan de kook. Laat je erwten gaar koken, dit kan naargelang de ouderdom van je kikkererwten 20 tot 60 minuten duren. De erwten zijn gaar als je ze tussen je vingers gemakkelijk kan breken maar er geen puree van maakt.
  • Voor alleseters: voeg 8 plakjes krokant gebakken ontbijtspek toe.

Smakelijk!
Bedankt voor je support en… als je het recept maakt, is het fijn als je een @annkoekepan zet op sociale media. Zo word ik verwittigd en kan ik eens komen piepen naar wat je bakt of kookt én maak je wat reclame voor mij, waar ik heel dankbaar voor ben.

PS: volg jij mij al op Facebook of Instagram? Daar ben je altijd de eerste in rij om nieuwtjes, tips en tricks te ontdekken.

Deel dit recept gerust met familie en vrienden 👇😋

Facebook
E-mail

Nog goesting? hier is meer