Schrijf je snel in!

Krijg je onze nieuwsbrief al? Wil je snel op de hoogte blijven, schrijf dan in via info@annkoekepan.be.

Merveilleux-kes (volzet)

Zondag 4 augustus van 10u tot 12u30, bij Ann Koekepan, in Tienen

Meringue, slagroom en chocolade, de perfecte combinatie én het lievelingspatéke van mijn mama die vandaag jarig is. Daarom, elk jaar op 4 augustus een Merveilleux workshop.
Alles begint met een lekkere, Italiaanse Meringue die we op de juiste temperatuur bakken tot een schuimpje.
Je leert een traditionele en twee andere, originele merveilleux maken. Met de tips die je krijgt kan je thuis naar hartenlust experimenteren, ideaal voor een gezellige 'koffieklets'.

Niveau: voor iedereen, ook beginners.
Je leert: meringue maken, met een spuitzak werken en een merveilleux samenstellen.
Max. 6 deelnemers.

Meebrengen: schort, keukenhanddoek, schrijfgerief en een doos om je Merveilleux-kes mee naar huis te nemen.
Prijs: 35 euro
Inbegrepen: alle 'Bio'-ingrediënten en de recepten bundel.

Inschrijven kan via e-mail : info@annkoekepan.be, geef dan even je naam en telefoon door, dan krijg je een bevestiging met alle details. Krijg je geen antwoord, informeer dan even, dan kwam je mail misschien in de spam terecht?

Groenten opleggen (volzet)

Zaterdag 14 september van 10u tot 12u, op de Stadsakker, in Tienen
Overschotten groenten kan je op allerlei manieren langer bewaren. In deze workshop leer je meer over opleggen in het zuur. Je krijgt niet alleen een proevertje van een heerlijke 'homemade pickles' maar gaat ook zelf aan de slag. Ontdek hoe leuk, makkelijk en smakelijk deze ambachtelijke bereidingen zijn! De workshop wordt begeleid door oogster Ann Koekepan.
 
Inschrijven kan via info@annkoekepan.be, je krijgt dan alle details en info voor de betaling van € 8. Krijg je niet binnen de 2 dagen een antwoord, check dan even, misschien kwam je mail dan in de spam terecht?
 
Inbegrepen: alle Bio-ingrediënten én een bundel met alle recepten voor de twee soorten, opgelegde groenten, een proevertje ‘homemade pickles’ met stukje desembrood, made by Ann Koekepan.
 
Mee te brengen: een schort, een snijplank, scherp mes(je), 2 goed afgewassen confituurpotjes van ongeveer 400g inhoud met een ijzeren schroefdeksel, en schrijfgerief.

Niveau: voor iedereen, ook beginners.

Vegan en Glutenvrije cake

Dinsdag 1 oktober van 19u tot 22u, in Diest
i.s.m. CC Diest
We maken samen vier verschillende soorten cake. Voor de glutenvrije versie maken we een pistache en een chocolade teacake. Voor de vegan cakes gaan we voor citroen/kokos en chocolade/espresso. Met deze lekkere, originele cakes zal je zeker scoren bij je vrienden en familie, of ze nu vegan zijn of niet.

We leren ook een vegan chocolade ganache maken om de cakejes te versieren, maar die ook geschikt is om op andere cakes te gebruiken.

Niveau: voor iedereen

Prijs: 35 euro

Inbegrepen : alle hoofdzakelijk 'bio'-ingrediënten, van elke cake een stuk en de receptenbundel.

Meebrengen: 2 doosjes voor je proevertjes, een keukenhanddoek en schrijfgerief.

Info en inschrijven CC Diest.

Event: Kweikersdag

Donderdag 10 oktober van 16u tot 22u, in Tienen
i.s.m. OpgewekTienen
Op deze Tiense Feestdag maak ik, ter plaatse verse Bio-Tattepoemen (Tiense appelflappen) met heerlijk, zelfgemaakte appelspijs, recht uit de boomgaarden van ons Hageland.
Kom er eentje eten, je steunt er OpgewekTienen mee, een burgerbeweging die Tienen in beweging brengt.
De appelmoes is gesponsord door Biofruit Janssens.

Wil je Tattepoemen mee naar huis nemen? Breng dan zelf een doosje mee.

Maak je eigen Kerstbûche

Vrijdag 20 december van 19u tot 22u, in Diest.
i.s.m. CC Diest

Jingle bells, jingle bells! We leren eerst zelf een luchtige biscuit en zachte, lichte Meringue-Botercrème te maken. Met deze twee onderdelen kan je ook later, thuis, heerlijk gebak maken, zoals een biscuit met slagroom en aardbeien in de zomer of cupcakes met een lekkere toef botercrème. De onversierde bûche neem je mee naar huis voor later, je kan die invriezen of nog versieren als cadeautje bijvoorbeeld.
 

Daarnaast versier je de biscuit die ik reeds klaarmaakte: lekker ouderwets of net modern, je bepaalt het zelf. Ik help je graag met de decoratie. De bûche blijft in een koele kelder of berging zeker goed tot Kerstmis.

Niveau: beginners/genieters

Prijs: 40 euro
Inbegrepen: alle Bio-ingrediënten voor 2 bûches: 1 afgewerkte en je eigen gebakken bûche.
Meebrengen: schort, plastieken doos om je kerstbûches mee naar huis te nemen.
Info en inschrijven CC Diest

Aziatische hapjes

Dinsdag 21 januari 2020 van 19u tot 22u, in Diest

i.s.m. CC Diest

Op zaterdag, 25 januari vieren we het Chinees Nieuwjaar. Dit jaar kan jij met lekkere hapjes meefeesten met o.a. een zalige Thaise kippensoep (Tom Kha Kai), gestoomde wontons met o.a. scampi en gebakken dumplings (potstickers) die Ann je mooi leert plooien.
De koude rijstrolletjes met rauwe groenten mogen zeker ook niet ontbreken. Elk gerechtje krijgt zijn eigen dipsausje dat we natuurlijk helemaal zelf maken. We eindigen met onze zelfgemaakte zoete chilisaus waarvan je een potje mee naar huis neemt. Je krijgt tips zodat je de ingrediënten gemakkelijk vindt en we proeven samen van al ons lekkers.

Niveau: voor iedereen, ook beginners
Prijs: € 40.
Inbegrepen: alle 'Bio'-ingrediënten voor de lekkere hapjes en de receptenbundel.
Meebrengen: snijplank, keukenmesje, keukenhanddoek, glazen confituurpot met metalen deksel (voor de chilisaus), schort en schrijfgerief.
Info en inschrijven kan via CC Diest.

Zomerse Cocktails met zelfgemaakte ingrediënten

Dinsdag 19 mei 2020 van 19u30 tot 22u, Diest
i.s.m. CC Diest.
Een lekkere, verfrissende cocktail met zelfgemaakte siroopjes en likeuren? Ontdek hoe je die maakt tijdens deze workshop! Eerst komt de siroop aan bod, helemaal aangepast aan jouw smaak. Vervolgens wagen we ons aan enkele likeurtjes. Leuk om weg te geven of om mee uit te pakken bij je volgende familie-, vrienden- of buurtfeest! En dan mengen. Verschillende cocktails (én mocktails zonder alcohol) passeren de revue. Als toetje maken we van onze lekkere siroop en drank nog een sorbet.
Niveau: beginners/genieters.

Prijs: 30 euro.
Inbegrepen: alle 'Bio'-ingrediënten
Meebrengen: schort, snijplank, keukenmesje, handdoek en enkele goed afsluitbare flesjes.

Info en inschrijven via CC Diest.

Welke workshops miste je in 2019? Snel op de hoogte via mail?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via Ann Koekepan Facebook.

  • Een workshop op maat, voor je verjaardag, familiefeest, vrijgezellenparty, ...
  • Bokkepootjes: zooo lekker, helemaal zelf maken
  • Aziatische hapjes: wonton, potstickers, soep, lenterolletjes, ...
  • Brunch workshop: uitgebreide brunch leren maken en opeten natuurlijk.
  • Kleine taartjes, we leren een all round deeg maken en 3 verschillende taartjes o.a. kaastaart
  • de (H)eerlijke keuken: vegan koken met Fairtrade produkten en vergeten groenten.
  • Zelf chocolade truffels maken: Praliné en Chai Latte.
  • Internationale Veggie Mezze: lekkere veggie en vegan hapjes.
  • Basis cupcakes maken
  • Basis werken met suikerpasta
  • Zelf ijs maken, zoveel lekkerder
  • Limonades, mocktails en cocktails met zelfgemaakte ingrediënten
  • International Hummusday: elk jaar op 13 mei organiseren we deze workshop. we maken dan humus, pita en falafel. (Vegan)
  • Luchtige Biscuit met slagroom en aardbeien
  • Vegan en glutenvrije cakes bakken
  • Confituur en Chutney