Schrijf je snel in!

Krijg je onze nieuwsbrief al? Wil je snel op de hoogte blijven, schrijf dan in via info@annkoekepan.be.

Limonades en mocktails met zelfgemaakte ingrediënten (volzet)

Donderdag 23 mei van 19u tot 22u, Linter
i.s.m. Vormingplus Oost-Brabant

Een lekkere, verfrissende limonade met biologische ingrediënten en zelfgemaakte siroopjes? Ontdek hoe je die maakt, tijdens deze workshop.
Je krijgt eerst tal van tips om met bloemen uit de tuin de heerlijkste siropen te koken, helemaal aangepast aan jouw smaak. Leuk om weg te geven of om mee uit te pakken bij je volgende familie-, vrienden- of buurtfeest! Vervolgens gaan we mengen. Verschillende limonades en mocktails (cocktail zonder alcohol) passeren de revue. En daarna: Shaken maar! Als toetje maken we van de zelfgemaakte siroop en vers seizoensfruit nog een sorbet.
Prijs: 24 euro.
'Bio-'Ingrediënten inbegrepen.
Meebrengen: schort, snijmesje en plank, twee glazen flesjes of confituurpotjes met goed afsluitbare dop om je siropen mee naar huis te nemen.
Meer info en inschrijven bij Vormingplus Oost-Brabant.

Biscuit met slagroom en aardbeien (nog 2 plaatsen)

Dinsdag 28 mei van 19u tot 22u, bij Ann Koekepan, in Tienen
Niets zo heerlijk als een zelfgebakken, luchtige biscuit met slagroom en verse aardbeien!
Tijdens deze workshop leer ik je hoe je die maakt. We bakken samen en gaan nadien met een al afgekoelde biscuit, die Ann voor je bakte aan de slag om te versieren. Met een echte spuitzak!
Je krijgt ook heel wat praktische tips over hoe je je biscuit omtovert tot een originele verjaardagstaart, Engelse trifle of kerstbûche.
Prijs: 45 euro.
Inbegrepen: alle 'Bio'-ingrediënten, de recepten, je zelfgebakken biscuit (om thuis af te werken of in te vriezen) én je zelf versierde biscuit met slagroom en aardbeien.
Meebrengen: een schort en 2 taartdozen.
Max: 6 deelnemers
Inschrijven kan bij info@annkoekepan.be, geef dan ook even je telefoonnummer door.

Workshop Vegan en Glutenvrije cake (volzet, schrijf je zeker op de wachtlijst in)

Vrijdag 31 mei van 19u tot 21u30, in Pand10, in Tienen. i.s.m. OpgewekTienen 

Niets zo heerlijk als een zelfgebakken cake!
We maken samen 2 cakes : een glutenvrije 'Clementine met chocolade ganache cake'' en een luchtige Vegan 'Citroen kokosmelk cake'. Allemaal met bio-ingrediënten.
De recepten en een stuk van elke cake krijg je mee naar huis. Je zal zeker scoren bij vrienden en familie of ze nu vegan zijn of niet.

Meebrengen: 2 doosjes voor je proevertjes, een keukenhanddoek en schrijfgerief.

De plaatsen zijn beperkt! Vooraf inschrijven bij info@annkoekepan.be is nodig.
Prijs: vrije bijdrage.

Aziatische hapjes

Donderdag 13 juni van 19u tot 22u, in Tienen bij Dragon Roast

We starten met een lekkere, typisch Thaise kippensoep (Tom kha kai). We leren vervolgens gestoomde Wontons met scampi en gebakken veggie Potstickers plooien.
Ook koude lente rijstrolletjes met rauwe groenten mogen zeker niet ontbreken. Elk gerechtje krijgt zijn eigen dipsausje dat we natuurlijk zelf maken. Zoals een lekkere zoet zure Chili Saus die we samen klaarmaken en waar je een potje van mee naar huis neemt. Je krijgt tips zodat je de aziatische ingrediënten gemakkelijk in de buurt vindt en we proeven samen van al ons lekkers.

Niveau: voor iedereen, ook beginners
Prijs: € 40.
Inbegrepen: alle 'Bio'-ingrediënten voor de lekkere hapjes en de receptenbundel.
Meebrengen: snijplank, keukenmesje, keukenhanddoek, glazen confituurpotje voor je chili saus, schort en schrijfgerief.

Inschrijven kan via e-mail : info@annkoekepan.be, geef dan even je naam en telefoon door, dan krijg je een bevestiging met alle details. Krijg je geen antwoord, informeer dan even, dan kwam je mail misschien in de spam terecht?

 

Italiaanse avond (Veggie) (helaas volzet, bij goed weer kunnen we extra deelnemers aannemen, schrijf dus zeker op de wachtlijst in)

Woensdag 3 juli van 19u tot 22u, bij Ann Koekepan, in Tienen

Een écht Italiaans menu om van te smullen. We starten met biologisch tarwebloem en bio-eitjes en kneden er onze eigen pasta van. We maken er een lekkere Veggie Ravioli mee.
Als hoofdgerecht maken we een Melanzane alla Parmigiana, met onze zelfgemaakte salsa di pomodoro. Ann maakt er een lekkere Focaccia bij.
Voor het dessert kloppen we een zachte Zabaglione en serveren die met een bolletje zelfgemaakt vanille ijs. Buon appetito!

Niveau: voor iedereen, ook beginners.
Plaats: Houtemstraat 11 in Tienen bij Ann thuis.
Prijs: 45 euro.
Inbegrepen: een welkomstdrankje, alle Bio-ingrediënten én we eten achteraf samen van al het lekkers. Je krijgt de recepten van alle onderdelen en tal van tips mee naar huis.

Inschrijven kan via e-mail : info@annkoekepan.be, geef dan even je naam en telefoon door, dan krijg je een bevestiging met alle details. Krijg je geen antwoord, informeer dan even, dan kwam je mail misschien in de spam terecht?

Confituur en Chutney (nog 4 plaatsen)

Donderdag 11 juli van 19u tot 21u30, bij Ann Koekepan, in Tienen

Juli is het ideale moment om al je lekker fruit te bewaren voor later. Leer waar je moet op letten om een lekkere confituur te maken. We maken er samen zodat je met enkele potten naar huis kan.
We maken ook samen een zalige, gekruide mangochutney, die kan dienen als dipsaus, basis voor een lekkere vinaigrette op je sla of bij kaas. Confituur en chutney zijn ook geweldige cadeautjes voor je familie- en vriendenbezoekjes.
Schrijf je snel in, de plaatsen zijn beperkt.

Niveau: ook voor beginners.
Prijs: € 30.
Inbegrepen: alle 'Bio'-ingrediënten, 3 soorten confituur/chutney en de bundel met alle recepten.
Meebrengen: schrijfgerief, snijplank, keukenmesje, keukenhanddoek, een schort en 3 confituurpotten met ijzeren deksel voor je confituur en mangochutney.

Inschrijven kan via e-mail : info@annkoekepan.be, geef dan even je naam en telefoon door, dan krijg je een bevestiging met alle details. Krijg je geen antwoord, informeer dan even, dan kwam je mail misschien in de spam terecht?

 

Merveilleux-kes (nog 4 plaatsen)

Zondag 4 augustus van 10u tot 12u30, bij Ann Koekepan, in Tienen

Meringue, slagroom en chocolade, de perfecte combinatie én het lievelingspatéke van mijn mama die vandaag jarig is. Daarom, elk jaar op 4 augustus een Merveilleux workshop.
Alles begint met een lekkere, Italiaanse Meringue die we op de juiste temperatuur bakken tot een schuimpje.
Je leert een traditionele en twee andere, originele merveilleux maken. Met de tips die je krijgt kan je thuis naar hartenlust experimenteren, ideaal voor een gezellige 'koffieklets'.

Niveau: voor iedereen, ook beginners.
Je leert: meringue maken, met een spuitzak werken en een merveilleux samenstellen.
Max. 6 deelnemers.

Meebrengen: schort, keukenhanddoek, schrijfgerief en een doos om je Merveilleux-kes (minstens 6) mee naar huis te nemen.
Prijs: 35 euro
Inbegrepen: alle 'Bio'-ingrediënten en de recepten bundel.

Inschrijven kan via e-mail : info@annkoekepan.be, geef dan even je naam en telefoon door, dan krijg je een bevestiging met alle details. Krijg je geen antwoord, informeer dan even, dan kwam je mail misschien in de spam terecht?

Vegan en Glutenvrije cake

Dinsdag 1 oktober van 19u tot 22u, in Diest
i.s.m. CC Diest
We maken samen vier verschillende soorten cake. Voor de glutenvrije versie maken we een pistache en een chocolade teacake. Voor de vegan cakes gaan we voor citroen/kokos en chocolade/espresso. Met deze lekkere, originele cakes zal je zeker scoren bij je vrienden en familie, of ze nu vegan zijn of niet.

We leren ook een vegan chocolade ganache maken om de cakejes te versieren, maar die ook geschikt is om op andere cakes te gebruiken.

Niveau: voor iedereen

Prijs: 35 euro

Inbegrepen : alle hoofdzakelijk 'bio'-ingrediënten, van elke cake een stuk en de receptenbundel.

Meebrengen: 2 doosjes voor je proevertjes, een keukenhanddoek en schrijfgerief.

Info en inschrijven CC Diest.

Maak je eigen Kerstbûche

Vrijdag 20 december van 19u tot 22u, in Diest.
i.s.m. CC Diest

Jingle bells, jingle bells! We leren eerst zelf een luchtige biscuit en zachte, lichte Meringue-Botercrème te maken. Met deze twee onderdelen kan je ook later, thuis, heerlijk gebak maken, zoals een biscuit met slagroom en aardbeien in de zomer of cupcakes met een lekkere toef botercrème. De onversierde bûche neem je mee naar huis voor later, je kan die invriezen of nog versieren als cadeautje bijvoorbeeld.
 

Daarnaast versier je de biscuit die ik reeds klaarmaakte: lekker ouderwets of net modern, je bepaalt het zelf. Ik help je graag met de decoratie. De bûche blijft in een koele kelder of berging zeker goed tot Kerstmis.

Niveau: beginners/genieters

Prijs: 40 euro
Inbegrepen: alle Bio-ingrediënten voor 2 bûches: 1 afgewerkte en je eigen gebakken bûche.
Meebrengen: schort, plastieken doos om je kerstbûches mee naar huis te nemen.
Info en inschrijven CC Diest

Aziatische hapjes

Dinsdag 21 januari 2020 van 19u tot 22u, in Diest

i.s.m. CC Diest

Op zaterdag, 25 januari vieren we het Chinees Nieuwjaar. Dit jaar kan jij met lekkere hapjes meefeesten met o.a. een zalige Thaise kippensoep (Tom Kha Kai), gestoomde wontons met o.a. scampi en gebakken dumplings (potstickers) die Ann je mooi leert plooien.
De koude rijstrolletjes met rauwe groenten mogen zeker ook niet ontbreken. Elk gerechtje krijgt zijn eigen dipsausje dat we natuurlijk helemaal zelf maken. We eindigen met onze zelfgemaakte zoete chilisaus waarvan je een potje mee naar huis neemt. Je krijgt tips zodat je de ingrediënten gemakkelijk vindt en we proeven samen van al ons lekkers.

Niveau: voor iedereen, ook beginners
Prijs: € 40.
Inbegrepen: alle 'Bio'-ingrediënten voor de lekkere hapjes en de receptenbundel.
Meebrengen: snijplank, keukenmesje, keukenhanddoek, glazen confituurpot met metalen deksel (voor de chilisaus), schort en schrijfgerief.
Info en inschrijven kan via CC Diest.

Zomerse Cocktails met zelfgemaakte ingrediënten

Dinsdag 19 mei 2020 van 19u30 tot 22u, Diest
i.s.m. CC Diest.
Een lekkere, verfrissende cocktail met zelfgemaakte siroopjes en likeuren? Ontdek hoe je die maakt tijdens deze workshop! Eerst komt de siroop aan bod, helemaal aangepast aan jouw smaak. Vervolgens wagen we ons aan enkele likeurtjes. Leuk om weg te geven of om mee uit te pakken bij je volgende familie-, vrienden- of buurtfeest! En dan mengen. Verschillende cocktails (én mocktails zonder alcohol) passeren de revue. Als toetje maken we van onze lekkere siroop en drank nog een sorbet.
Niveau: beginners/genieters.

Prijs: 30 euro.
Inbegrepen: alle 'Bio'-ingrediënten
Meebrengen: schort, snijplank, keukenmesje, handdoek en enkele goed afsluitbare flesjes.

Info en inschrijven via CC Diest.

Welke workshops miste je in 2019? Snel op de hoogte via mail?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via info@annkoekepan.be.

  • Een workshop op maat, voor je verjaardag, familiefeest, vrijgezellenparty, ...
  • Bokkepootjes: zooo lekker, helemaal zelf maken
  • Aziatische hapjes: wonton, potstickers, soep, lenterolletjes, ...
  • Brunch workshop: uitgebreide brunch leren maken en opeten natuurlijk.
  • Kleine taartjes, we leren een all round deeg maken en 3 verschillende taartjes o.a. kaastaart
  • de (H)eerlijke keuken: vegan koken met Fairtrade produkten en vergeten groenten.
  • Zelf chocolade truffels maken: Praliné en Chai Latte.
  • Internationale Veggie Mezze: lekkere veggie en vegan hapjes.
  • Basis cupcakes maken
  • Basis werken met suikerpasta
  • Zelf ijs maken, zoveel lekkerder
  • Cocktails en mocktails met zelfgemaakte ingrediënten
  • International Hummusday: elk jaar op 13 mei organiseren we deze workshop. we maken dan humus, pita en falafel. (Vegan)