Schrijf je snel in!

 

Internationale Veggie Mezze (nog 10 plaatsen)

Maandag 25 maart van 19u tot 22u, in Tienen bij D&A, Oud College
We proeven van de wereld met onze Internationale Mezze. Op het menu staan verschillende veggie hapjes met o.a. Libanese hummus, Indische somosas met groentenvulling, labne (op basis van yoghurt), aubergine rolletjes, ... Wat gaat dat smaken met een stukje homemade brood en gepickelde rode biet van Huize Koekepan.
 
Niveau: voor beginners.
Prijs € 45.
Inbegrepen: alle 'Bio'- ingrediënten en de recepten (ook van de rode biet).
Meebrengen: schrijfgerief, snijplank, keukenmes(je), keukenhanddoek en schort.
Inschrijven kan bij info@annkoekepan.be met vermelding van je naam, telefoon en e-mail adres.

Workshop Paascupcakes maken

Dinsdag 2 april 2019 van 19u30 tot 22u, Diest.
i.s.m. CC Diest.
Je leert een basisvanille- en chocoladecupcake bakken die je versiert met een dunne laag meringue-botercrème, ook handig om later op andere cakes, biscuits, kerstbûches etc. te gebruiken.
Bovenop werk je met suikerpasta. Je maakt een paaskonijn dat in zijn 'gras'cupcake duikt. Je leert verschillende basistechnieken om met suikerpasta te werken. Je krijgt allerhande tips, zoals waar je alle ingrediënten en materiaal kan kopen, zodat je thuis zelf verder kan experimenteren met je cupcakes en suikerpasta.
Niveau: voor beginners.
Prijs: 25 euro (inbegrepen: alle ingrediënten, Bio voor de cupcakes)
Meebrengen: schort, pen en doosje om je cupcakes mee naar huis te nemen.
Info en inschrijven via CC Diest.

Zelf ijs maken, zoveel lekkerder! (nog 2 plaatsen)

Donderdag 18 april van 19u tot 21u30, in Tienen
We leren samen een basis vanille roomijs maken. Maar ook een yoghurt, chocolade, koffie en fruit-ijs. Je leert ijs zonder én met ijsmachine maken, zo kan je thuis de recepten gemakkelijk namaken en eeuwige roem bij je familie en vrienden verdienen 🙂 Met de tips uit de les kan je alle recepten naar je eigen smaak, of die van je kinderen aanpassen.
We smullen achteraf natuurlijk samen van ons ijs, je weet niet wat je proeft, zo lekker! Je kan er bij Dragon Roast, bij Jos en Joëlle een lekkere koffie, thee of drankje bestellen.
Tip: geweldig om bij de communie/lente feesten je eigen ijs op tafel te zetten.
 
Niveau: voor alle levensgenieters en lekkerbekken.
Inbegrepen: alle 'Bio'-ingrediënten voor minstens 4 soorten ijs en de receptenbundel.
Prijs : € 45.
Meebrengen: je schort, een keukenhanddoek en schrijfgerief.
Inschrijven kan via info@annkoekepan.be, vemeld je naam en telefoonnummer, je krijgt dan een bevestigingsmail met alle details.

Zomerse cocktail maken met zelfgemaakte ingrediënten

Donderdag 25 april van 19u tot 22u, Herselt
i.s.m. Gemeente Herselt
Een lekkere, verfrissende cocktail met zelfgemaakte siroopjes en likeuren? Ontdek hoe je die maakt tijdens deze workshop! Eerst komt de siroop aan bod, we leren samen een basis maken. Thuis kan je dit recept helemaal aanpassen aan jouw smaak. Vervolgens krijg je meer uitleg over hoe je likeurtjes maakt. Leuk om weg te geven of om mee uit te pakken bij je volgende familie-, vrienden- of buurtfeest! En dan mengen maar. Verschillende cocktails (én mocktails zonder alcohol) passeren de revue. We leren wat goed bij elkaar past en proeven al dat lekkers. Als toetje maken we van onze lekkere siroop en fruit een sorbet.
Inbegrepen: alle 'Bio'-ingrediënten.
Meebrengen: schort, snijplank, keukenmesje, enkele goed afsluitbare flesjes.

Prijs: 20 euro

Info en inschrijven bij de gemeente Herselt.

 

Prijs: 30 euro.
Inbegrepen: alle 'Bio'-ingrediënten.
Meebrengen: schort, snijplank, keukenmesje, enkele goed afsluitbare flesjes.
Info en inschrijven via CC Diest.

Hummusday, Falafel en zelfgemaakt pitabrood (Vegan) (nog 8 plaatsen)

Maandag 13 mei van 19u tot 22u, in Tienen bij Dragon Roast

Hoe zalig is dat, je eigen pitabrood bakken! In deze workshop maken we alles zelf: het deeg voor onze pita met bloem van de Boerencompagnie, de falafel met kikkererwten en een rauwe groentensalade van bij Yggdrasil. De Hummus mag op deze internationale Hummusday niet ontbreken, natuurlijk maken we die ook zelf.

We serveren er de, zo typische Midden-Oosterse gepickelde groenten bij die dat ietsje extra geven aan onze falafel. Ann leg je uit hoe je deze groenten thuis gemakkelijk zelf pickelt.

We maken op het einde ons falafel-pitabroodje met de verse groenten en humus-sausje en smullen er samen van.

 
Niveau: voor iedereen, vegan, veggie en beginners.
Meebrengen: schort, keukenhanddoek, snijplankje, scherp mesje en schrijfgerief.
Prijs: 45 euro
Inbegrepen: alle 'Bio'- plantaardige ingrediënten en de recepten bundel met een heleboel tips.
 
Inschrijven kan via info@annkoekepan.be, vemeld je naam en telefoonnummer, je krijgt dan een bevestigingsmail met alle details.

Cocktails en mocktails met zelfgemaakte ingrediënten (volzet)

Woensdag 15 mei 2019 van 19u30 tot 22u, Diest
i.s.m. CC Diest.
Een lekkere, verfrissende cocktail met zelfgemaakte siroopjes en likeuren? Ontdek hoe je die maakt tijdens deze workshop! Eerst komt de siroop aan bod, helemaal aangepast aan jouw smaak. Vervolgens wagen we ons aan enkele likeurtjes. Leuk om weg te geven of om mee uit te pakken bij je volgende familie-, vrienden- of buurtfeest! En dan mengen. Verschillende cocktails (én mocktails zonder alcohol) passeren de revue en je krijgt tips voor bijpassende hapjes. Als toetje maken we van onze lekkere siroop en drank nog een sorbet.
Niveau: beginners/genieters.
Meebrengen: schort, snijmesje en plank, enkele afsluitbare flesjes of potjes om proevertjes mee naar huis te nemen.
Prijs: 30 euro.
Inbegrepen: alle 'Bio'-ingrediënten.
Meebrengen: schort, snijplank, keukenmesje, enkele goed afsluitbare flesjes.
Info en inschrijven via CC Diest.

Limonades en mocktails met zelfgemaakte ingrediënten (nog 4 plaatsen)

Donderdag 23 mei van 19u tot 22u, Linter
i.s.m. Vormingplus Oost-Brabant

Een lekkere, verfrissende limonade met biologische ingrediënten en zelfgemaakte siroopjes? Ontdek hoe je die maakt, tijdens deze workshop.
Je krijgt eerst tal van tips om met bloemen uit de tuin de heerlijkste siropen te koken, helemaal aangepast aan jouw smaak. Leuk om weg te geven of om mee uit te pakken bij je volgende familie-, vrienden- of buurtfeest! Vervolgens gaan we mengen. Verschillende limonades en mocktails (cocktail zonder alcohol) passeren de revue. En daarna: Shaken maar! Als toetje maken we van de zelfgemaakte siroop en vers seizoensfruit nog een sorbet.
Prijs: 24 euro.
'Bio-'Ingrediënten inbegrepen.
Meebrengen: schort, snijmesje en plank, twee glazen flesjes of confituurpotjes met goed afsluitbare dop om je siropen mee naar huis te nemen.
Meer info en inschrijven bij Vormingplus Oost-Brabant.

Biscuit met slagroom en aardbeien (nog 4 plaatsen)

Dinsdag 28 mei van 19u tot 22u, bij Ann Koekepan, in Tienen
Niets zo heerlijk als een zelfgebakken, luchtige biscuit met slagroom en verse aardbeien!
Tijdens deze workshop leer ik je hoe je die maakt. We bakken samen en gaan nadien met een al afgekoelde biscuit, die Ann voor je bakte aan de slag om te versieren. Met een echte spuitzak!
Je krijgt ook heel wat praktische tips over hoe je je biscuit omtovert tot een originele verjaardagstaart, Engelse trifle of kerstbûche.
Prijs: 45 euro.
Inbegrepen: alle 'Bio'-ingrediënten, de recepten, je zelfgebakken biscuit (om thuis af te werken of in te vriezen) én je zelf versierde biscuit met slagroom en aardbeien.
Meebrengen: een schort en 2 taartdozen.
Max: 6 deelnemers
Inschrijven kan bij info@annkoekepan.be, geef dan ook even je telefoonnummer door.

Welke workshops miste je in 2019? Snel op de hoogte via mail?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

  • Een workshop op maat, voor je verjaardag, familiefeest, vrijgezellenparty,...
  • Bokkepootjes: zooo lekker, helemaal zelf maken
  • Aziatische hapjes: wonton, soep, lenterolletjes, ...
  • Brunch workshop: uitgebreide brunch leren maken
  • Kleine taartjes, we leren een all round deeg maken
  • de (H)eerlijke keuken: vegan koken met Fairtrade produkten en vergeten groenten
  • Zelf chocolade truffels maken: Praliné en Chai Latte.