
Woensdag, 3 juni van 16u tot 18u30, met Ann en John op de Stadsakker in Tienen.
We beleggen samen een pizza gemaakt van traag gerezen zuurdesemdeeg.
Om het deeg thuis na te kunnen maken en het fermentatieproces van je desemdeeg te begrijpen, krijg je de basisinformatie (theorie) over hoe je een desem bewaart en gebruikt. We maken elk een vers pizzadeeg dat je kan invriezen of de volgende dag thuis gebruiken.
We zitten voor deze unieke workshop op de Stadsakker in Tienen, een zelfoogst boerderij waar we de houtoven mogen gebruiken. We geven je ook heel graag wat info over hoe je een houtoven opstookt.
John bakt onze pizza die we buiten, aan de tafels van de Stadsakker oppeuzelen.
Ann voorziet een heerlijke limonade van zelfgemaakte Vlierbloesemsiroop.
Dat wordt genieten!
Prijs: € 45
Inbegrepen: een pizza met tomatensaus, kaas en gegrilde groenten
deeg voor een pizza thuis
geprinte cursus met geteste, uitgewerkte recepten
een potje met een starter/desem
een heerlijke limonade
deskundige uitleg van bakker Ann (oogster op de Akker) en ovenstoker John
Mee te brengen: 2 keukenhanddoeken (handen+afwas), borden en bestek, goed afsluitend potje voor je zuurdesem en eentje voor je pizzadeeg.
Deze activiteit gaat door, buiten op de Stadsakker, onder een tent.
Inschrijven kan via de knop hieronder, geef je naam én telefoon, ik stuur je dan een bevestiging met alle details. Krijg je geen antwoord check dan even je spam of stuur me een mailtje.