Hallo, ik ben Ann Van Camp uit Tienen. Getrouwd met wereldverbeteraar en levensgenieter John en trotse mama van Lena en Tess. Maar de meeste mensen in foodieland kennen me als Ann Koekepan, een koosnaampje dat ik als kind van mijn tante Kristien kreeg.

Ik maakte thuis het deeg voor de wafels - enfin, zat graag met mijn vingers aan de lepel - en stond bij 'Bomma van Holsbeek' altijd op de eerste rij als de ajuinen uit Bompa's tuin werden opgelegd. Ik proefde graag van haar rabarber- en abrikozenconfituur en genoot van haar gesterilliseerde kweepeerkes.

Mijn 'Bomma van de Veste' gaf me als kind dan weer een stel broodbakvormen en een bloemzeef cadeau, die ik tot op vandaag nog heel vaak gebruik en me altijd met warme gevoelens aan haar doet terugdenken.

Koken en bakken heeft er dus altijd ingezeten. Maar het is pas nadat ik met mijn John getrouwd ben, een echte levensgenieter en lekkerbek, dat de interesse een echte passie is geworden.

Met mijn Facebookpagina Ann Koekepan kwam ik de voorbije jaren in contact met foodiefriends van over de hele wereld, wat geweldig inspirerend werkt. Ik heb via hen zoveel nieuwe dingen en smaken leren kennen. Indisch, Latijns-Amerikaans of Mediterraans eten… njammie! 

Rabarber en bosbessen galette

Een paar jaar geleden begon het te kriebelen om ook professioneel wat meer met dat koken te doen. In september 2012 startte ik een opleiding brood- en banketbakker. Het jaar dat ik 50 werd studeerde ik af als bakker en twee jaar later als chocolatier. Koken en bakken zijn een passie. Ik blijf mij graag verdiepen in de foodiewereld en liep o.a. stage bij Ottolenghi in Londen in de patisserie afdeling.

En nu is er dus mijn eigen bedrijfje, Ann Koekepan, met kookworkshops op maat. Wil je daar meer over weten? Surf dan zeker even verder rond op deze site, of contacteer me. Ik help je graag verder!