Abonneer je hier (klik op hier) voor de Ann Koekepan nieuwsbrief.

Groenten langer bewaren, opleggen

Donderdag 11 juni van 19u tot 20u30, vanuit je eigen 'Kot'
Overschotten groenten kan je op allerlei manieren langer bewaren. In deze workshop leer je meer over opleggen in het zuur. We maken in deze interactieve workshop samen opgelegde rode bieten en courgette. Je krijgt ook het recept en uitleg van heerlijke 'homemade pickles' en tomatenchutney. Ontdek hoe leuk, makkelijk en smakelijk deze ambachtelijke bereidingen zijn! 
 
Inschrijven kan via Vormingplus Oost-Brabant. Je krijgt enkele dagen voor de start de lijst met aan te kopen ingrediënten en materiaal nodig voor het koken. Deelname is gratis maar inschrijven is een must. Een uurtje voor de start krijg je de link naar de beveiligde Zoommeeting. 
 
In elk geval in huis te hebben: een aantal goed afgewassen confituurbokalen, een schort, een snijplank, scherp mes(je) en schrijfgerief.

Niveau: voor iedereen, ook beginners.

High tea with scones and sandwiches

Dinsdag 8 september van 14u tot 17u, Dragon Roast, Tienen

Je leert de fantastisch lekkere scones maken. Zo vers uit de oven met clotted cream en zelfgemaakte (aardbeien)confituur, zalig!
Maar bij High Tea beginnen we met 'hartig en eindigen met zoet. Zo maak je ook lekkere 'cucumber sandwiches' en een mini quiche. Je kan bij Joelle en Jos van Dragon Roast een heerlijke thee of koffie kopen die perfect aansluit bij deze High Tea.
We genieten achteraf, samen van onze zelfgemaakte English, High tea.
 
Niveau: geschikt voor beginners, we werken op een veilig afstand.
Prijs : € 35
Inbegrepen: alle 'Bio'-ingrediënten en de geprinte receptenbundel.
Meebrengen: een schort , 2 handdoeken (handen + afwas) en schrijfgerief.
 
Inschrijven kan via info@annkoekepan.be. Geef je naam en telefoonnummer door en je krijgt een bevestiging met alle details.

Internationale Hummusday (all vegan)

Falafel, Humus, pitabrood met gepickelde groenten

Woensdag 14 oktober van 19u tot 22u, bij Ann Koekepan, Tienen

Hoe zalig is dat, je eigen Pitabrood bakken! In deze workshop maken we alles zelf: het deeg voor onze pita met bloem van de Boerencompagnie, de falafel met kikkererwten en een rauwe groentensalade van bij Yggdrasil. De Humus mag op deze, uitgestelde, internationale Hummusday (13/5) niet ontbreken, natuurlijk maken we die ook zelf.
We serveren er de, zo typische Midden-Oosterse gepickelde groenten bij die dat ietsje extra geven aan onze falafel. Ik leg je uit hoe je deze groenten thuis gemakkelijk zelf pickelt.
Op het einde stellen we ons falafel-pitabroodje samen met de verse groenten en humus-sausje en smullen er samen van.
 
Niveau: voor iedereen, vegan of meatlover, dit is lekker voor iedereen.
Meebrengen: schort, 2 handdoeken (keuken+handen), snijplankje, scherp mesje en schrijfgerief.
Prijs: 40 euro
Inbegrepen: alle 'Bio'- plantaardige ingrediënten en de recepten bundel met een heleboel tips.
 

Inschrijven kan via info@annkoekepan.be. Geef je naam en telefoonnummer door en je krijgt een bevestiging met alle details,

krijg je die niet, check dan even bij Ann of in je spam.

Kleine taartjes in koekjesdeeg, o.a. Citroen Meringue en 3 andere

Datum nog te bepalen, vanaf september van 19u tot 22u, bij Ann Koekepan, Tienen

In deze bakworkshop leer je een lekker, allround koekjesdeeg maken. We leren het deeg uitrollen en maken er 4 taartjes mee.
Een citroen meringue taartje, een chocolade ganache met fruit en nog 2 andere taartjes volgens het fruit dat in seizoen is. Met dit koekjesdeeg kan je thuis nog andere, lekkere taarten maken.
Je eigen gemaakte taartjes neem je mee naar huis om uit te delen of lekker alleen op te eten.

Niveau: voor iedereen, ook beginners
Meebrengen: schort, keukenhanddoek, schrijfgerief en een doos om je taartjes mee naar huis te nemen.
Prijs: 40 euro
Inbegrepen: alle 'Bio'-ingrediënten voor de 4 taartjes en de recepten bundel met alle tips om thuis je taartjes na te maken.

Inschrijven kan via info@annkoekepan.be. Geef je naam en telefoonnummer door en je krijgt een bevestiging met alle details.

Zuurdesembrood en Focaccia (nog 3 plaatsen)

Zaterdag 7 november van 9u tot 17u30, bij Ann Koekepan, Tienen

Brood

We verdiepen ons in deze workshop in de wereld van de zuurdesem. Je krijgt een uitgebreide uitleg over zuurdesem en hoe je met succes een eigen natuurlijk desembrood maakt. Je leert hoe je een desemstarter bewaart en verzorgt.
We doorlopen alle stappen en maken elk een eigen, lekker zuurdesembrood. Je oefent het opbollen, vormen en bakken van brood. Je krijgt tips mee om thuis een brood in je eigen oven te bakken. We zitten niet stil, tijdens deze workshop is het handen in het deeg, zo leren we het meest! We maken tussendoor ook samen nog een Focaccia.
Je krijgt ook heel wat theorie mee zodat je weet waarom je brood thuis op een bepaalde manier reageert en hoe je het aanpast naar jouw wensen. Maar je kan later ook altijd bij mij terecht voor vragen.
We werken in deze workshop met een kleine groep van 4 personen.
Voor de lunch brengt iedereen iets mee om te delen (kaas, slaatje, pastasalade,...) bedenk iets lekker dat kan gedeeld worden, zelf maken mag maar moet niet. Ik voorzie 'all homemade' een vers gebakken zuurdesembrood en Brioche, confituur en pickles.
 
Niveau: voor beginners.
Prijs: 90 euro
Inbegrepen: alle bio-ingrediënten, koffie, thee, zelfgemaakte limonade, vers gebakken zuurdesembrood en brioche, confituur en pickles, allemaal homemade, een desemstarter om thuis je eigen brood mee te maken en de geprinte syllabus.
Je gaat naar huis met een Zuurdesembrood en een Focaccia. Je krijgt de uitleg en recept ook van het Brioche brood.
Meebrengen: klein potje (plastiek met goedsluitend deksel) om je starter mee naar huis te nemen, schort, 2 handdoeken (handen + keuken), een draagtas om het brood mee naar huis te nemen.
Inschrijven kan via info@annkoekepan.be. Geef je naam en telefoonnummer door en je krijgt een bevestiging met alle details,
krijg je die niet, check dan even bij Ann of in je spam.

Maak je Brunch en nodig iemand uit (veggie)

Zondag 22 november van 9u tot 12u30, bij Ann Koekepan, Tienen

Leer een overheerlijke Veggie Brunch maken voor jezelf en je geliefde, oma, buurman, ... zij moeten niet mee koken maar kunnen van al het lekkers komen proeven*.
We starten met een zelfgemaakte verse, ovengebakken granola met fruit en yoghurt en we maken heerlijke scones als 'zoete' start. Bij een brunch hoort natuurlijk ook een lekkere soep, gekruid met Midden-Oosterse smaken. We maken een bloemkool/broccoli cake en serveren die met een frisse salade met een zelfgemaakte vinaigrette.
Als dessert eindigen we met een citroen/pistache cake van Ottolenghi.
Naast alle gerechten die we zelf maken krijg je bij deze brunch ook Yoghurt en fruit van bij Yggdrasil, Zuurdesembrood en lekkere Confituren gemaakt door Ann Koekepan en Tiense Kaas van bij de Tiense kaasmaker Siegfried Tuts.
Zalig om zo je zondag te starten!
Prijs:
- Workshop + brunch: € 45
- *proeven van de Brunch zonder workshop vanaf 12u: € 25
Inbegrepen: alle 'Bio'-ingrediënten, yoghurt, fruit, zuurdesembrood, koffie/thee, homemade limonade, confituur en Tiense Kaas en de recepten bundel met een heleboel tips.
Niveau: iedereen, veggie of meatlover, dit is lekker voor iedereen.
Meebrengen: schort, 2 handdoeken (keuken+handen), snijplankje, scherp mesje en schrijfgerief.
Inschrijven via info@annkoekepan.be met vermelding van je naam, telefoonnummer én dadelijk vermelding of je een extra-eter meebrengt. Je krijgt dan een mailbevestiging met alle details.

Inschrijven kan via info@annkoekepan.be. Geef je naam en telefoonnummer en als je iemand meebrengt om enkel te brunchen dadelijk ook die naam. Je krijgt dadelijk een bevestiging met alle details, krijg je die niet, check dan even bij Ann of in je spam.

Zelf ijs maken

Nader te bepalen datum van 19u tot 22u, bij Dragon Roast, Tienen

We leren samen een basis vanille roomijs maken en een 'no churn' koffieijs. We proeven ook een heerlijk chocolade, fruit en yoghurt ijs.
In de workshop maken we ijs met en zonder een ijsmachine, zo kan je thuis de recepten gemakkelijk namaken en eeuwige roem bij je familie en vrienden verdienen 🙂
Met de tips uit de les kan je alle recepten naar je eigen smaak, of die van je kinderen aanpassen.
Tip: geweldig om bij al je feestjes je eigen ijs op tafel te zetten.
Niveau: voor alle levensgenieters en lekkerbekken.
Inbegrepen: alle 'Bio'-ingrediënten voor minstens 4 soorten ijs en de receptenbundel van alle ijs.
Prijs : € 40
Meebrengen: je schort, 2 handdoeken (keuken+handen) en schrijfgerief.
Inschrijven kan via info@annkoekepan.be, vermeld je naam en telefoonnummer, je krijgt dan een bevestigingsmail met alle details.

Inschrijven kan via info@annkoekepan.be. Geef je naam en telefoonnummer door en je krijgt een bevestiging met alle details,

krijg je die niet, check dan even bij Ann of in je spam.

Workshops die ik aanbied? Snel op de hoogte van alle nieuwe workshops via mail?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief via Ann Koekepan Facebook of stuur een mailtje naar info@annkoekepan.be

 • Een workshop op maat, voor je verjaardag, familiefeest, vrijgezellenparty, ...
 • Bokkepootjes, helemaal zelf maken.
 • Aziatische hapjes: wonton, potstickers, soep, lenterolletjes, ...
 • Brunch workshop: uitgebreide brunch leren maken en opeten natuurlijk.
 • Kleine taartjes in taartdeeg of koekjesdeeg.
 • Vegan koken met Fairtrade produkten en vergeten groenten.
 • Zelf chocolade truffels maken.
 • Internationale Veggie Mezze: lekkere veggie en vegan hapjes.
 • Zelf ijs maken, zoveel lekkerder
 • Limonades, mocktails en cocktails met zelfgemaakte ingrediënten
 • International Hummusday: elk jaar op 13 mei organiseren we deze workshop. we maken dan humus, pita en falafel. (Vegan)
 • Luchtige Biscuit, als Kerstbûche of in de zomer met slagroom en aardbeien
 • Vegan en glutenvrije cakes bakken
 • Confituur en Chutney
 • Ottolenghi cakes
 • Peperkoekenhuisjes maken
 • Opleggen en fermenteren
 • Zuurdesembrood, brioche en focaccia