Zuurdesembrood en focaccia voor beginners 15/03 -nog 2-

zuurdesembrood 15/3/2023

Vrijdag, 15 maart 2024 van 9u30 tot 18u bij OORD. in Kortenaken.

Wil jij ook alles leren over de wereld van zuurdesembrood?
Dan is dit dé workshop voor jou! Na deze dag kan jij met succes thuis een eigen desembrood en focaccia maken en begrijp je waarom je brood, zus of zo is.

Ik leerde met vallen en opstaan werken met zuurdesem, daarom ben ik de geknipte persoon om je alle info mee te geven, de info die ik graag gekregen had bij mijn start in de wereld van de zuurdesem.
Maar ik zit niet stil en blijf mij graag bijscholen om jou het beste van mezelf te geven. Zo heb ik net een jaar opleiding aan de Sourdough School in Engeland achter de rug. 

Wat ga jij leren?
Je leert hoe je een desem bewaart en verzorgt (download al eens het gratis e-book 😉 en hoe je heerlijk brood en focaccia maakt zodat jij dit na deze workshop kan in je eigen oven.
Je leert twee methodes, zo kan je kiezen welke methode best bij jouw (werk)schema past.

Hoe verloopt de workshop?
Je maakt twee lekkere zuurdesembroden en een Focaccia. Je doorloopt alle stappen van het brood maken, Je mengt, bolt het deeg op en vormt het. Nadien bak je je broden. Je oefent alles zelf.
’s Middags krijg je een lekkere, gezonde biologische lunch en houden we een ‘bread tasting’, je proeft verschillende soorten zuurdesembrood met beleg, kaas, confituur, chutney, opgelegde groentjes… alles ‘homemade’.

Wat krijg ik?
Je krijgt hopen tips mee om thuis je brood met succes te bakken.
Het is een drukke, leerrijke dag.
Je krijgt van mij een dikke cursus van 37 pagina’s met heel wat theorie. Ik overloop wat belangrijk is om te weten waarom je brood thuis op een bepaalde manier reageert en hoe je het aanpast naar jouw wensen en werktijden.
Dit wordt een dag om nooit te vergeten. 

Ps: ook achteraf sta je er niet alleen voor, je krijgt o.a. ondersteuning van filmpjes via mijn Youtube kanaal.

Niveau: voor beginners

Inbegrepen:
🌿Alle Bio-ingrediënten
🌿Zelfgemaakte limonade, gefermenteerde gemberdrank of water.
🌿Uitgebreide lunch met homemade, biologisch beleg en tasting van verschillende broden.
🌿2 zuurdesembroden (ong. 900g) en een focaccia (18 cm)
🌿Een desemstarter om thuis je eigen brood mee te maken.
🌿Gestructureerde uitgewerkte, cursus met super veel tips.
🌿Enthousiaste, geschoolde lesgeefster die spreekt met kennis van zaken en vertelt over haar eigen weg van vallen en opstaan met zuurdesembrood.
🌿Mogelijkheid tot aankopen materiaal.

Prijs: 135 euro

Volzet? Hier is de wachtlijst 15/03

Na inschrijving krijg je voor workshops van Ann Koekepan een bevestigingsmail van Ann, zie je die niet dadelijk verschijnen, kijk dan even in je spam.
Voor workshops van De Maekerij of CC Diest krijg je van de partner een bevestigingsmail.

Bij vragen kan je ook altijd even de organisator van de workshop een mailtje sturen.

Deelnemen met familie of vrienden? Deel gerust deze workshop met hen…👇

Meer workshops...

De Maekerij

Apero Mundo 12/12

Dinsdag, 12 december van 19u tot 22u, in de De Maekerij in Leuven Met een heerlijke, Belgische vlierbloesem-mocktail in de

Lees meer...

Als eerste op de hoogte van de workshops?