Live Zoet bakken met (zuur)desem 2026

Ongebakken desem babka

Geen zin in teveel theorie, of maar een halve dag tijd? Dan is deze praktische workshop met veel ‘deegplezier’ in combo mét enkele modules uit de online cursus iets voor jou.

Je leert je eigen brioche, babka, fruitgalette en muffins met (overschot) desem maken. Geen al te ingewikkelde theorie, wel praktische tips en een klare uitleg zodat je desemgebak slaagt.

We werken in een kleine groep van vier personen in mijn keuken in Tienen.

We gebruiken enkel biologische producten, van het meel tot het lekkers dat je kan proeven. Gezond, duurzaam en vooral heerlijk!

Zin om eraan te beginnen? Schrijf je in en zet die eerste stap naar gezond en duurzaam bakken 

📷 @djulibravenboer

Wat leer je?  

Je leert hoe je een desem bewaart en verzorgt. Met deze desem leer je Briochedeeg, een Babka, een Fruitgalette met seizoensfruit en Muffins maken. Na deze workshop maak jij ze in je eigen keuken na.

Je leert ook hoe je desem verwerkt in andere zoete gerechten, zo kan je je eigen recepten samenstellen.
We leren niet hoe je een desem maakt (je krijgt er wel eentje mee naar huis 💝), je maakt best thuis je desem zelf om zo het proces te begrijpen, dit kan met het gratis e-boek : ‘Desem zonder gedoe’, een ideale voorbereiding.

Hoe verloopt de voormiddag?

Je maakt samen met Ann een Briochedeeg. Dit deeg moet een dag rijzen dus Ann maakt ook al een deeg klaar zodat jij er in de workshop een Babka (een gevlochten briochebrood) mee kan vormen, je neemt je Babka mee naar huis in een bakvorm om thuis af te bakken.
We maken ook nog elk een
zoet taartendeeg (een allround deeg) dat je uitrolt tot een ‘fruit’galette. We beleggen het met seizoensfruit en bakken het in de oven.
We maken ook samen heerlijke
blueberry muffins. 

Tussendoor krijg je een lekker stukje cake, gemaakt met overschot desem. 

Je krijgt hopen tips en een beetje ‘desem’theorie om thuis je lekkers met succes te bakken.

💥 Het is een lekkere, leerrijke voormiddag, om nooit te vergeten 💥

📷 @djulibravenboer

Wie ben ik? 

Mijn eigen desem’rijs’ begon met veel vallen en opstaan, en dat maakt me de ideale gids. Ik deel alles wat ik zelf graag had willen weten toen ik begon, zodat jij vol vertrouwen aan de slag kunt.

Met heel wat workshops en twee jaar opleiding aan de Sourdough School in Engeland, stages in Italië en in 2025 in Brussel blijf ik mezelf bijscholen om jou de beste kennis mee te geven. Kennis rond desem maar ook hoe bakken met brood je darmmicrobioom en je geest voedt. 

Zo leerde ik in de Sourdough School dat desem niet alleen hartig moet zijn maar perfect past in zoet gebak. Ik geef mijn kennis graag aan jou door 🫶🏼

 

Wat is inbegrepen? 

🌿Alle Bio-ingrediënten.
🌿Ganse voormiddag gratis drankjes: zelfgemaakte limonade, gefermenteerde gemberdrank, koffie, thee of water (met vlierbloesemsiroop).
🌿Stukje desem-cake homemade, biologisch.
🌿1 Babka om thuis af te bakken.
🌿1 fruitgalette (ong. 20 cm).
🌿3 blueberry muffins
🌿 Een desem.

🌿Geprinte cursus met alle recepten.
🌿Enthousiaste, geschoolde lesgeefster die spreekt met kennis van zaken en vertelt over haar eigen weg van vallen en opstaan met zuurdesembrood.

🤩 Na afloop ook:
🌿 Toegang tot 4 modules van de online cursus:

  • Welkom
  • Desem zonder gedoe
  • Brioche module
  • Bakken en meer met overschot desem

Welk niveau mag ik verwachten?

Data 

Voor beginners, je hebt totaal geen ervaring nodig maar deze is ook perfect voor gevorderde bakkers. Deze cursus is vrij nieuw, dus geen herhaling van andere, eerdere live workshops.
Alhoewel je de dag zelf een desem mee naar huis krijgt is het sterk aangeraden thuis je eigen desem te maken, dat kan met mijn hulp in het downloadbare e-boek.

We starten telkens om 9u30 tot 13u30.
Let op: de beschikbare plaatsen zijn niet altijd à la minute correct. Check via de inschrijfknop hoeveel plaatsen er op dit ogenblik nog beschikbaar zijn.

🥧 Zaterdag, 24/01: volzet
🥧 Woensdag, 25/02: volzet 
🥧 Woensdag, 25/03: nog 3 plaatsen vrij 
🥧 Woensdag, 29/04: nog 4 plaatsen vrij
🥧 Woensdag, 06/05: nog 4 plaatsen vrij
🥧 Zaterdag, 27/06: nog 4 plaatsen vrij
🥧 Zaterdag, 04/07: nog 4 plaatsen vrij

€ 115

Hier schrijf je in op de wachtlijst 👇🏼

De workshops lopen snel vol, ik raad je sterk aan op de wachtlijst in te schrijven want er zijn al eens last-minute annulaties.
Door op deze lijst in te schrijven krijg je ook de Koekepan-brief, hiermee ben je als eerste op de hoogte van alle nieuwe workshops.

Deze wachtlijst geldt enkel voor deze workshop, ik contacteer je zodra er een plaats vrijkomt, je kan op dat ogenblik nog beslissen of je graag deelneemt. Hou dus je e-mail in de gaten! 🤩

Tot snel! 

brood cadeau

Deelnemen met familie of vrienden zodat zij ook kunnen genieten?👇

Meer workshops...

Als eerste op de hoogte van de workshops?