Wil jij ook heerlijk zoet bakken met je desem of desem overschotten?

Je kan hier vanaf eind november meer info vinden over de
‘Zoet Bakken met Zuurdesem’ online cursussen. 

Zoet bakken met zuurdesem is heerlijk, het zure van de desem geeft je gebak net dat extraatje wat je niet in ander gebak vind.

In deze nieuwe cursus leer je alles over het bakken van biologisch zoet gebak. Gewoon thuis, in je eigen oven en keuken. 

Klinkt goed, right! Schrijf je in elk geval in op de Koekepanbrief, dan houd ik je op de hoogte als deze wachtlijst opengaat.

Zoet met zuurdesem? Is dit niet wat tegenstrijdig?

Ja, ik weet dat het raar klinkt maar er zijn zoveel heerlijke recepten die het ‘zuurtje’ van de desem kunnen gebruiken en er lekkerder op worden.

Je hebt je misschien al zot gezocht naar betrouwbare recepten, maar iedereen zegt wat anders.

Je wilt graag alle recepten bij elkaar en uitgelegd door een professional maar je vindt die niet.

Precies de dingen die ik ook tegenkwam. Maar na jaren experimenteren en heel wat bijscholing te volgen heb ik inmiddels de perfecte recepten gevonden. En die zijn ondertussen uitgebreid getest en lekker gevonden door vrienden en familie en nu mag jij ze hebben van mij.

Dit wil je niet missen, heerlijk gebak dat ook nog eens gezond is!

"Je cursus zet zoveel meer in beweging dan alleen bakken!"

"Zuurdesem cursus online volgen is zo leuk om te doen! Je kan al de filmpjes eindeloos terugzien, op je eigen tempo, alles lukt vrijwel altijd en...het allerbelangrijkste, het is zo overheerlijk! Ik bakte in het verleden al enkele jaren desembrood. Nu begon ik eens helemaal opnieuw. En ja, het is zalig om stap voor stap opnieuw te beginnen aan deze nieuwe recepten! En..ik leerde nog veel bij! Bedankt Ann Koekepan dat ik dit mocht ontdekken. Ik ben alvast FAN 😋"
Biologisch zuurdesembrood met sesamzaad en zonnebloempitten
Ann Coeckelbergh
"Deze workshop was meer dan wat ik verwachte. Met een relatief kleine tijdsinvestering wordt je zeer goed op weg gezet, het volgen van de twee dagen cursus (beginners en gevorderden) en de recepten leiden onmiddellijk tot mooie resultaten, dat geeft veel vertrouwen en voldoening en daarmee ook energie om te blijven bakken."
Jan Baeten
"Je voelt Ann haar passie voor de ingrediënten, het afgewerkte product, het willen delen met de cursisten. De cursus zuurdesembrood is goed opgebouwd. Zeer goede voorbereiding ook van het cursusmateriaal"
Miet Misselyn
"Als leek die totaal niets van zuurdesem wist, stak je me aan met je vuur 😉 Je kennis en enthousiasme werkt zo aanstekelijk dat ik nu minstens 2 maal per week zuurdesembrood bak. Je cursus zet zoveel meer in beweging dan alleen bakken. Je gaf me ook het zelfvertrouwen om te durven proberen ... ondertussen deel ik ook mijn broodjes uit aan vrienden, buren en kennissen. Dank je wel hiervoor!"
Natalie Bertrand

Waarom biologisch zoet bakken? 

🌿… het is super gezond voor je darmen en algemene gezondheid.
🌿… het is vele malen voedzamer dan zonder desem.
🌿… je wordt instant happy van bakken voor anderen!
🌿… je kan dit snel én op eigen tempo thuis leren.
🌿… je weet wat voor goeds er in je gebak en zoet brood zit.

Schrijf dan nu in voor de Koekepan-brief en ik hou je op de hoogte.

Ann Koekepan recepten, recepten, biologische recepten, biologisch brood, zuurdesem recepten, zuurdesembrood

Wie ben ik?

Mijn naam is Ann Van Camp, trotse mama van Lena en Tess en vrouw van levensgenieter John.
Als kind maakte ik thuis het deeg voor de wafelsmijn mama Mit bakte ze.
Mijn Bompa uit Holsbeek had in zijn tijd al een biologische tuin en mijn bomma haar rabarber- en abrikozenconfituur waren dé beste. Mijn bomma van de Veste gaf me als kind een stel broodbakvormen en een bloemzeef, ik denk met warme gevoelens aan mijn grootouders die mij koken en bakken met de paplepel meegaven.

Mijn desemverhaal begon zo een 10tal jaren geleden, een goed desembrood bakken was moeilijk, je vond er nergens veel info over. Ik volgde bij verschillende kenners workshops: bij Sara Lemke van ‘De Superette’, bij Dan Lepard in Londen en volg  nu nog altijd een specialisatiejaar BALM bij Dr. Vanessa Kimbell van de Sourdoughschool. 

Steeds waren er AHA momenten en die bundel ik graag voor jou, ik vind het zalig om mijn kennis door te geven aan jou, profiteer ervan! 

Ja, ik wil al eerste op de hoogte zijn.

Misschien zit je nog met vragen?

Sinds de geboorte van mijn kids Lena en Tess (nu meer dan 25j geleden) koop ik bijna uitsluitend bio groenten, – fruit en -vlees.  Mijn voorkeur gaat in elk geval uit naar natuurlijke en lokale producten. 

Bij de teelt van bio worden enkel niet schadelijke sproeistoffen gebruikt en chemische pesticiden of kunstmest zijn uit den boze. Zo wordt in de klassieke tarweteelt nog veel glyfosaat gebruikt, waarschijnlijk kankerverwekkend. Ik wil dit niet in mijn brood. Het feit dat de meeste bioboeren kleinschalig en lokaal werken is ook een reden om bio te kopen. Maar ook de smaak van het fruit, groenten en meel is heel belangrijk, ik vind biogroenten ook echt lekkerder. 

Omdat ik zelf jarenlang sukkelde en weet wat er nodig is om een heerlijk zuurdesembrood en gebak met zuurdesem in je eigen oven thuis te maken. Ik volgde jaren geleden workshops zuurdesembrood bij Dan Lepard en Sara Lemke van de Superette, telkens waren er nieuwe ‘aha’ momenten. Die stak ik voor jullie in een cursus. Je krijgt al de info die ik graag had gehad toen ik startte. 

Vorig jaar volgde ik nog een gespecialiseerde opleiding aan de Sourdoughschool in Engeland bij de geweldige Dr. Vanessa Kimbell. Ik leerde er hoe ik mijn gebak en brood voedzamer kan maken maar ook gezonder. Haar doctoraat over BALM is baanbrekend!

De cursus zal heel logisch opgebouwd zijn. Je krijgt de basis om lekker gebak en meer zoete broden samen met mij te maken.

Deze cursussen zijn een geweldige aanvulling op de bestaande cursussen ‘Bakken met zuurdesem voor beginners én gevorderden’.

Er is ook telkens wat theorie die je in het begin gewoon links kan laten liggen maar die je, indien je dat wenst verder kan helpen in het bakproces als je je afvraagt waarom het vandaag zus en morgen zo is?

Als je nieuwe recepten wilt ontdekken en wat variatie in je gebak wilt aanbrengen, dan is dit zeker een cursus voor jou. Maar als jij nog met een vraag zit, ben je van harte welkom contact met mij op te nemen voor bijkomende info vragen.

Heb je een andere vraag? Contacteer mij gerust, ik help je heel graag verder.

Je kan onderaan deze pagina de Algemene voorwaarden raadplegen alvorens je inschrijft. Is er nog iets niet duidelijk, contacteer mij dan, ik help je graag verder.