Recepten
Hot cross bun
voor 12 broodjes Een hot cross bun is een gekruid broodje meestal gemaakt met fruit en heeft bovenop een wit
Shrub (drinkbare azijn)
Een shrub is een verfrissend drankje boordevol smaak. Het wordt ook wel ‘drinkbare azijn’ genoemd. Het is verrassend en heerlijk
Rabarber en abrikoos confituur
Mijn ‘Bomma van Holsbeek’ maakte deze confituur elk jaar. In mijn herinnering de beste confituur ooit! Je kan deze confituur
Crispy Chili Oil
Voor 1 groot bokaaltje Chiliolie (Hong You 辣油) in het Chinees is een onmisbaar ingrediënt in de Sechuaanse keuken. Dit
Gestoomde Aziatische wonton
voor een 40tal stuks 1 teentje look, gepeld en in kleine stukjes1 pakje korianderwortel en steeltjes (of handvol korianderblaadjes en
De Kweepeer en recepten
Tijdens de herfst- en wintermaanden kan je genieten van kweeperen. Ik heb er elk jaar ongelooflijk veel en deel ze
De échte Tiense Tattepoem (appelflap)
De ‘Tattepoem’ is een traditioneel Tiens gebak, ook wel broektès genoemd. Elk jaar, de zaterdag vóór 10 oktober tijdens de
Tiense zatlap
Als kind kon ik niet genoeg krijgen van Mama Mit haar Tiense Zatlap. Eigenlijk is dit een broodpudding maar in