Over Mij
Hallo, ik ben Ann Van Camp uit Tienen, getrouwd met levensgenieter John en trotse mama van Lena en Tess. Maar de meeste mensen in foodieland kennen me als Ann Koekepan, een koosnaampje dat ik als kind van mijn tante Kristien kreeg.
Wie ben ik?
Mijn naam is Ann Van Camp, ik maakte thuis, als kind het deeg voor de wafels – enfin zat graag met mijn vingers in het deeg, mijn mama Mit bakte ze.
Bij ‘Bomma van Holsbeek’ stond ik als oudste kleinkind altijd op de eerste rij als de ajuinen uit mijn peter zijn biologische tuin werden opgelegd. Ik smulde van bomma haar rabarber- en abrikozenconfituur en genoot van haar opgelegde kweepeerkes.
Mijn ‘Bomma van de Veste’ gaf me als kind dan weer een stel broodbakvormen en een bloemzeef cadeau. Die gebruik ik tot op vandaag nog heel vaak, ze doen me altijd met warme gevoelens aan haar terugdenken.
Koken en bakken heeft er dus altijd ingezeten. Maar het is pas nadat ik met mijn John getrouwd ben, een echte levensgenieter en lekkerbek, dat de interesse een echte passie is geworden.
Wie is Ann Koekepan?
Koken en bakken zijn een passie.
Jaren geleden begon het toch te kriebelen om ook professioneel wat meer met dat koken en bakken te doen.
In december 2016 studeerde ik bij Syntra af als brood- en banketbakker en twee jaar later als chocolatier.
Ik blijf mij graag bijscholen en mezelf uitdagen om de ontwikkelingen in de foodiewereld te volgen, zo liep o.a. stage bij Ottolenghi Islington in Londen in de patisserie afdeling.
Met mijn eigen bedrijf, Ann Koekepan, geef ik sinds 2017 kook- en bakworkshops in samenwerking met partners of ik maak er voor jou graag eentje op maat. Ik wil graag iedereen laten kennis maken met de wondere wereld van lekker, gezond en biologisch eten.
In 2023 startte ik een specialisatiejaar rond zuurdesem in de Sourdoughschool in de UK, het brengt mij mooie inzichten in de wondere wereld van de melkzuurbacteriën en hoe belangrijk ze zijn voor een gezond lichaam en geest.
Hoe werk ik?
In elke workshop zijn de ingrediënten hoofdzakelijk biologisch en zoveel mogelijk lokaal. Ik werk ook alleen met seizoensproducten, zo vind je bij mij geen aardbeien in de winter.
Duurzaam omgaan met materiaal en ecologisch werken is key in mijn cursussen én we gebruiken zo weinig mogelijk plastic.
De workshops zijn zorgvuldig samengesteld met geteste recepten. Soms ontwikkel ik ze zelf of zijn het recepten van mijn oma of mama, maar ook van ‘bekende’ mensen die zelf zorgvuldig testen zoals o.a. Ottolenghi of Nigella.
In een workshop leer je veel want ik vind het belangrijk dat je de recepten gemakkelijk kan namaken bij jou thuis.
Ik deel daarom met veel liefde al mijn tips en tricks zodat je de recepten naar je eigen smaak kan aanpassen.
Neem gerust eens een kijkje in het workshopaanbod, je vindt er zeker eentje naar je zin. Of kijk even naar het gratis e-book, je leert er je eigen desem maken.