Wil jij ook zelf zuurdesembrood bakken, lekker en gezonder als dat van in de meeste winkels?

Dan zijn de ‘Bakken met zuurdesem voor beginners’ online cursussen iets voor jou.

Zuurdesembrood is het powerfood voor je body én mind. Deze online cursussen zijn enig in Vlaanderen.
Je leert alles van het maken van je desem tot bakken van verschillende biologische zuurdesembroden. Gewoon thuis, in je eigen oven en dat in slechts 10 minuten. 

Klinkt goed, right! Schrijf je nu snel in.

Sukkel jij ook met het maken van desem en bakken van je eigen zuurdesembrood?

Ja, ik weet het, je zou niets liever doen dan je eigen brood bakken, want dan weet je exact wat je eet en wat erin zit.  Je hebt je al zot gezocht naar betrouwbare info, maar iedereen zegt wat anders.

Je testte en testte het ene brood na het andere, maar niets lijkt goed te lukken in jouw oven. Of misschien durf je gewoon nog niet te beginnen, omdat je schrik hebt dat je er uren de tijd voor nodig hebt.

Precies de dingen waar ik ook tegenaan gelopen ben. Ik besloot niet op te geven en na jaren te experimenteren en heel wat bijscholing te volgen heb ik inmiddels de perfecte recepten gevonden. En die zijn ondertussen uitgebreid getest en lekker gevonden door vrienden en familie maar vooral door iedereen die de voorbije jaren al een live workshop volgde.

Aangezien niet iedereen bij mij op locatie een workshop kan komen volgen, is de workshop nu omgezet naar een online versie, naast de live workshop!

Dit wil je dus niet missen.

📷 Djuli Bravenboer

Je cursus zet zoveel meer in beweging dan alleen bakken!

"Als leek die totaal niets van zuurdesem wist, stak je me aan met je vuur 😉 Je kennis en enthousiasme werkt zo aanstekelijk dat ik nu minstens 2 maal per week zuurdesembrood bak. Je cursus zet zoveel meer in beweging dan alleen bakken. Je gaf me ook het zelfvertrouwen om te durven proberen ... ondertussen deel ik ook mijn broodjes uit aan vrienden, buren en kennissen. Dank je wel hiervoor!"
Natalie Bertrand
"Vlot gegeven en zeer aangename workshop zuurdesem. Je leert, zowel praktisch als theoretisch, wat nodig is om een heerlijk zuurdesembrood te bakken.
Biologisch zuurdesembrood met sesamzaad en zonnebloempitten
Stef Coenen
Deze workshop was meer dan wat ik verwachte. Met een relatief kleine tijdsinvestering wordt je zeer goed op weg gezet, het volgen van de twee dagen cursus (beginners en gevorderden) en de recepten leiden onmiddellijk tot mooie resultaten, dat geeft veel vertrouwen en voldoening en daarmee ook energie om te blijven bakken.
Jan Baeten
"Je voelt Ann haar passie voor de ingrediënten, het afgewerkte product, het willen delen met de cursisten. De cursus zuurdesembrood is goed opgebouwd. Zeer goede voorbereiding ook van het cursusmateriaal"
Miet Misselyn

Waarom biologisch zuurdesembrood? 

🌿… het is super gezond voor je darmen en algemene gezondheid.
🌿… het is vele malen voedzamer dan gistbrood.
🌿… je wordt instant happy van deeg maken en brood bakken!
🌿… je kan dit snel én op eigen tempo thuis leren.
🌿… je hebt maar 10 minuten nodig hebt voor een heerlijk brood.
🌿… je weet wat voor goeds er in je brood zit.

Wacht niet langer en schrijf je in voor de
‘Bakken met zuurdesem’ online beginners cursussen, een leerplatform waar je een jaar lang toegang krijgt en op eigen tempo rustig kan leren. 

Wat ga je precies leren?

  1. Je leert wat er allemaal nodig is: materiaal en grondstoffen.
  2. Je start met het maken van een desem.
  3. Je maakt een zuurdesembrood in 10 minuten.
  4. Je maakt een zuurdesembrood dat 1 dag rijst.
  5.  Je maakt een zuurdesembrood dat een nacht of meer in de frigo rijst.
  6. Je leert bakken met overschot desem.

🌱 Je krijgt meer dan 47 ondertitelde video’s van elke stap
🌱 Er zijn pdf’s van de recepten
🌱Je krijgt handige schema’s voor bv. voeden desem
🌱 Je krijgt één jaar toegang tot deze cursus.

Lanceerprijs: 49 euro*

*met extra’s voor wie een volledig pakket wilt…

Vertel mij meer over die extra's!

Bij het inschrijven krijg je éénmalig de kans om met een fikse korting, voor 9,99 euro i.p.v. 35 euro in te schrijven voor deze twee cursussen:

🌿Zuurdesem pizza
🌿Heerlijk Italiaans platbrood, dé Focaccia

Allebei geweldige recepten, voor je familie of vrienden maar ook ideaal voor feestjes.

Wie ben ik?

Mijn naam is Ann Van Camp, trotse mama van Lena en Tess en vrouw van levensgenieter John.
Als kind maakte ik thuis het deeg voor de wafelsmijn mama Mit bakte ze.
Mijn Bompa uit Holsbeek had in zijn tijd al een biologische tuin en mijn bomma haar rabarber- en abrikozenconfituur waren dé beste. Mijn bomma van de Veste gaf me als kind een stel broodbakvormen en een bloemzeef, ik denk met warme gevoelens aan mijn grootouders die mij koken en bakken met de paplepel meegaven.

Mijn desemverhaal begon zo een 10tal jaren geleden, een goed desembrood bakken was moeilijk, je vond er nergens veel info over. Ik volgde bij verschillende kenners workshops: bij Sara Lemke van ‘De Superette’, bij Dan Lepard in Londen en volg  nu nog altijd een specialisatiejaar BALM bij Dr. Vanessa Kimbell van de Sourdoughschool. 

Steeds waren er AHA momenten en die bundel ik graag voor jou, ik vind het zalig om mijn kennis door te geven aan jou, profiteer ervan! 

📷 Djuli Bravenboer

Hoe zien die video's er nu uit?

In de ondertitelde video’s van ‘Bakken met desem’ neem ik je stap voor stap mee, vanuit mijn keuken naar de wondere wereld van de MelkZuurBacteriën (MZB) en het brood maken. In deze beginners cursus is elke stap uitgelegd.

Hier een voorbeeld video. Deze video gaat over het voeden van een desem want alvorens ik start met het maken van een brood voed ik mijn desem twee keer.
Deze tip kreeg ik van Dr. Vaness Kimbell van de Sourdough School en die werkt geweldig goed. Door je desem twee keer te voeden kunnen die MZB zich vermenigvuldigen en zijn ze klaar voor een geweldig brood.  

Misschien zit je nog met vragen?

Sinds de geboorte van mijn kids Lena en Tess (sinds 1999) koop ik bijna uitsluitend bio groenten, – fruit en -vlees.  Mijn voorkeur gaat in elk geval uit naar natuurlijke en lokale producten. 

Bij de teelt van bio worden enkel niet schadelijke sproeistoffen gebruikt en chemische pesticiden of kunstmest zijn uit den boze. Zo wordt in de klassieke tarweteelt nog veel glyfosaat gebruikt, waarschijnlijk kankerverwekkend en een hormoonverstoorder. Ik wil dit niet in mijn brood. Het feit dat de meeste bioboeren kleinschalig en lokaal werken is ook een reden om bio te kopen. Maar ook de smaak van het fruit, groenten en meel is heel belangrijk, ik vind bio ook echt lekkerder. 

De langzame fermentatie van zuurdesem zorgt ervoor dat het brood gemakkelijker verteerbaar is dan brood dat met snelwerkende gist is gemaakt. Je lichaam neemt de voedingsstoffen ook beter op.

Zuurdesembrood heeft over het algemeen een lagere glycemische index dan brood dat met commerciële gist is gemaakt. Dit betekent dat de bloedsuikerspiegel minder snel omhoog schiet, waardoor het een geschiktere optie kan zijn voor mensen met suikerziekte.

In tegenstelling tot commercieel geproduceerd brood, fermenteert zuurdesembrood met de hulp van wilde gistculturen en melkzuurbacteriën. Dit geeft je een uniek smaakprofiel en textuur.

Mensen met een glutenintolerantie kunnen doorgaans goed tegen lang gerezen (frigorijs) tarwe, zuurdesembrood.

Omdat ik zelf jarenlang sukkelde en weet wat er nodig is om een heerlijk zuurdesembrood in je eigen oven thuis te maken. Ik volgde jaren geleden workshops zuurdesembrood bij Dan Lepard en Sara Lemke van de Superette, telkens waren er nieuwe ‘aha’ momenten. Die stak ik voor jullie in een cursus. Je krijgt al de info die ik graag had gehad toen ik startte, niet meer zoeken op verschillende site, alles bij elkaar in 9 handige, uitgebreide cursussen mét video en pdf’s ter ondersteuning. 

Vorig jaar volgde ik nog een gespecialiseerde opleiding aan de Sourdoughschool in Engeland bij de geweldige Dr. Vanessa Kimbell. Ik leerde er niet alleen hoe ik mijn brood voedzamer kan maken maar ook gezonder. Haar doctoraat over BALM is baanbrekend!
En, niet onbelangrijk, ik ben momenteel de enige die deze cursus in het Vlaams, met no-nonsense in Vlaanderen aanbied.

Dit is een cursus die nog niet bestaat in het Vlaams, hij is heel logisch opgebouwd. Je start met dé basis, je maakt samen met mij je desem.

In dit leerplatform waar je een jaar lang toegang krijgt (langer als je dat verkiest, je betaalt dan een bijdrage) vind je meer dan 10 modules met meer dan 40 ondertitelde videolessen.
We gaan les per les verder, eerst zonder hocus pocus, heel simpel leer je een 10 minuten brood maken.
Er is ook theorie die je in het begin gewoon links kan laten liggen maar hoe verder je in het bakproces vordert, hoe meer je je zal afvragen waarom je brood vandaag zus is en morgen zo? Dan is de module ‘Dé theorie voor succes’ een grote hulp. Ik sta je elke stap van je bakproces bij.

Als je zonder zorgen een biologisch zuurdesembrood wilt maken, dan is dit zeker een cursus voor jou. Maar als je nog met een vraag zit, ben je van harte welkom contact met mij op te nemen voor bijkomende info.

Heb je een andere vraag? Contacteer mij gerust, ik help je heel graag verder.

Je kan onderaan deze pagina de Algemene voorwaarden raadplegen alvorens je inschrijft. Is er nog iets niet duidelijk, contacteer mij dan, ik help je graag verder.