Zuurdesembrood en focaccia voor beginners alle data

Wil jij ook alles leren over de super gezonde wereld van zuurdesembrood?
Dan is dit dé workshop voor jou! Na deze dag kan jij met succes thuis een eigen desembrood en focaccia maken en begrijp je waarom je brood, zus of zo is.

De workshop gaat door in Tienen, we werken met een kleinere groep (4 personen) in mijn keuken in Tienen.

Data en uren:
We starten telkens om 9u30 tot 18u met onder de middag een pauze voor een uitgebreide lunch.

  • Zondag 29/09: volzet, schrijf je zeker op de wachtlijst in.
  • Zondag 27/10: volzet, schrijf je zeker op de wachtlijst in.
  • Zondag 24/11: volzet, schrijf je zeker op de wachtlijst in.

2025

  • Zondag 12/01: nog 4 plaatsen.
  • Zaterdag 15/02: nog 4 plaatsen.
  • Zaterdag 15/03: nog 4 plaatsen.
  • Zondag 30/03: nog 4 plaatsen.
  • Zaterdag 12/04: nog 4 plaatsen.
  • Zaterdag 21/06: nog 4 plaatsen.

Ik leerde met vallen en opstaan werken met zuurdesem, daarom ben ik de geknipte persoon om je alle info mee te geven, de info die ik graag gekregen had bij mijn start in de wereld van de zuurdesem.
Maar ik zit niet stil en blijf mij graag bijscholen om jou het beste van mezelf te geven. Zo heb ik net twee jaar opleiding aan de Sourdough School in Engeland achter de rug en een stage in Italië. 

Wat ga jij leren?
Je leert hoe je een desem bewaart en verzorgt (download al eens het gratis e-book 😉 en hoe je heerlijk brood en focaccia maakt zodat jij dit na deze workshop kan in je eigen oven.
Je leert twee methodes, zo kan je kiezen welke methode best bij jouw (werk)schema thuis past.

Hoe verloopt de workshop?
Je maakt twee lekkere zuurdesembroden en een Focaccia. 

Je doorloopt alle stappen van het brood maken, Je mengt, bolt het deeg op en vormt het. Nadien bak je je broden. Je oefent alles zelf.
’s Middags krijg je een lekkere, gezonde biologische lunch en houden we een ‘bread tasting’, je proeft verschillende soorten zuurdesembrood met beleg, kaas, confituur, chutney, opgelegde en gefermenteerde groentjes… alles ‘homemade’.

Wat krijg ik?
Je krijgt hopen tips mee om thuis je brood met succes te bakken.
Het is een drukke, leerrijke dag.
Je krijgt van mij een dikke cursus van meer dan 44 pagina’s met heel wat theorie. Ik overloop wat belangrijk is om te weten waarom je brood thuis op een bepaalde manier reageert en hoe je het aanpast naar jouw wensen en werktijden.

Dit wordt een dag om nooit te vergeten. 

Ps: ook achteraf sta je er niet alleen voor, je krijgt o.a. ondersteuning van filmpjes via mijn Youtube kanaal.

Niveau: voor beginners

Inbegrepen:
🌿Alle Bio-ingrediënten
🌿Ganse dag gratis drankjes: zelfgemaakte limonade, gefermenteerde gemberdrank, koffie, thee of water (met vlierbloesemsiroop).
🌿Uitgebreide lunch met homemade, biologisch beleg en tasting van verschillende broden.
🌿2 zuurdesembroden (ong. 900g) en een focaccia (18 cm)
🌿Een desemstarter om thuis je eigen brood mee te maken.
🌿Gestructureerde uitgewerkte, cursus met super veel tips.
🌿Enthousiaste, geschoolde lesgeefster die spreekt met kennis van zaken en vertelt over haar eigen weg van vallen en opstaan met zuurdesembrood.

Prijs: € 145

Volzet? Hier schrijf je op de wachtlijst in

De workshops voor 2024 zijn helaas volzet. Ik raad je sterk aan om op de wachtlijst in te schrijven. Je kan dan, als er iemand annuleert toch nog deelnemen, dit gebeurt regelmatig dus schrijf zeker in. 
Ik contacteer je zodra er een plaats vrijkomt, je kan op dat ogenblik nog beslissen of je wenst deel te nemen. 

Tot snel!

Na inschrijving krijg je voor workshops van Ann Koekepan een bevestigingsmail van Ann, zie je die niet dadelijk verschijnen, kijk dan even in je spam.
Voor workshops van de Tafel en de Keuken of CC Diest krijg je van de partner een bevestigingsmail.

Bij vragen kan je ook altijd even de organisator van de workshop een mailtje sturen.

Deelnemen met familie of vrienden? Deel gerust deze workshop met hen…👇

Meer workshops...

Als eerste op de hoogte van de workshops?