Desembrood en focaccia voor beginners 2025

💥Schrijf NU in💥 

Ben je klaar om zelf biologisch, gezond zuurdesembrood te bakken?

Deze workshop is de perfecte start!

In één dag leer je alles om thuis je eigen desembrood en focaccia te maken. Geen al te ingewikkelde theorie, wel praktische tips en een klare uitleg over wat je brood doet slagen (of niet).

We werken in een kleine groep van vier personen in mijn keuken in Tienen.

Alles wat we gebruiken is biologisch, van het meel tot het lekkers van de lunch. Gezond, duurzaam en vooral heerlijk!

Mijn eigen zuurdesem’rijs’ begon met veel vallen en opstaan, en dat maakt me de ideale gids. Ik deel alles wat ik zelf graag had willen weten toen ik begon, zodat jij vol vertrouwen aan de slag kunt.

Met heel wat workshops en twee jaar opleiding aan de Sourdough School in Engeland, stages in Italië en in juli 2025 in Brussel blijf ik mezelf bijscholen om jou de beste kennis mee te geven. Kennis rond zuurdesem maar ook hoe bakken met brood je darmmicrobioom en je geest voedt. 

Je gaat naar huis met een geprinte cursusbundel én bakken inspiratie om je eigen keuken te vullen met de geur van versgebakken brood.

Zin om eraan te beginnen? Schrijf je in en zet die eerste stap naar gezond en duurzaam bakken!

📷 @djulibravenboer

Wat leer je?  

Je leert hoe je een desem bewaart en verzorgt. Met deze desem leer je heerlijk brood en focaccia maken zodat jij dit na deze workshop kan in je eigen oven.

Je leert twee methodes voor je brood, zo kan je kiezen welke methode best bij jouw (werk)schema thuis past.
We leren niet hoe je een desem maakt (je krijgt er wel eentje mee naar huis 💝) , in de geprinte cursus staat een zeer uitgebreide uitleg maar je maakt best thuis je desem zelf om zo het proces te begrijpen, dit kan met het gratis e-boek : ‘Desem zonder gedoe’, een ideale voorbereiding.

Hoe verloopt de dag?

Je maakt twee lekkere zuurdesembroden en een Focaccia. Je doorloopt hiervoor alle stappen van het brood maken: je mengt, bolt het deeg op en vormt het tot een brood. Nadien bak je de broden. Je oefent alles zelf 🤩

’s Middags krijg je een lekkere, gezonde biologische lunch en houden we een ‘bread tasting’, je proeft verschillende soorten zuurdesembrood met beleg, kaas, confituur, chutney, opgelegde en gefermenteerde groentjes… alles ‘homemade’.

Je krijgt hopen tips mee om thuis je brood met succes te bakken.

💥 Het is een drukke, leerrijke dag, een dag om nooit te vergeten 💥

📷 @djulibravenboer

Wat is inbegrepen? 

🌿Alle Bio-ingrediënten.
🌿Ganse dag gratis drankjes: zelfgemaakte limonade, gefermenteerde gemberdrank, koffie, thee of water (met vlierbloesemsiroop).
🌿Uitgebreide lunch met homemade, biologisch (gefermenteerd) beleg en tasting van verschillende broden.
🌿2 zuurdesembroden (ong. 900g) en een focaccia (18 cm).
🌿Een desem om thuis je eigen brood mee te maken.
🌿Gestructureerde uitgewerkte, cursus van meer dan 45 pagina’s met heel wat theorie en super veel tips en theorie om je brood’rijs’ te verstaan.
🌿Enthousiaste, geschoolde lesgeefster die spreekt met kennis van zaken en vertelt over haar eigen weg van vallen en opstaan met zuurdesembrood.

Ps: ook achteraf sta je er niet alleen voor, je krijgt o.a. ondersteuning van filmpjes via mijn Youtube kanaal.

Welk niveau mag ik verwachten?

Voor beginners, je hebt totaal geen ervaring nodig maar het mag.
Alhoewel je de dag zelf een desem mee naar huis krijgt is het sterk aangeraden thuis je eigen desem te maken, dat kan met mijn hulp in het downloadbare e-boek.

Wat zijn de Data?

We starten telkens om 9u30 tot 18u met onder de middag een pauze voor een uitgebreide biologische ’tasting’ lunch.

🥖 Zondag 12/01: volzet, schrijf je zeker op de wachtlijst in.
🥖 Zaterdag 15/02: volzet, schrijf je zeker op de wachtlijst in.
🥖 Zaterdag 15/03: volzet, schrijf je zeker op de wachtlijst in.
🥖 Zondag 30/03: volzet, schrijf je zeker op de wachtlijst in.
🥖 Zaterdag 12/04: volzet, schrijf je zeker op de wachtlijst in.
🥖 Donderdag 24/4: volzet, schrijf je zeker op de wachtlijst in.
🥖 Zaterdag 3/5: volzet, schrijf je zeker op de wachtlijst in.
🥖 Donderdag 12/6: volzet, schrijf je zeker op de wachtlijst in.
🥖 Zaterdag 21/06: volzet, schrijf je zeker op de wachtlijst in.
🥖Woensdag 23/7: volzet, schrijf je zeker op de wachtlijst in.
🥖Woensdag 17/9: nog 2 plaatsen beschikbaar💥
🥖Zaterdag 27/9: nog 2 plaatsen beschikbaar💥
🥖Woensdag 15/10: nog 4 plaatsen beschikbaar💥
🥖Donderdag 20/11: nog 4 plaatsen beschikbaar💥
🥖Zaterdag 13/12: nog 1 plaats beschikbaar💥

💥De beschikbare plaatsen hier vermeld zijn niet à la minute correct, als je klikt op de inschrijfknop zie je het correcte aantal beschikbare plaatsen.

Wat is de Prijs?

€ 145

Volzet? Hier schrijf je in op de wachtlijst 👇🏼

De workshops lopen snel vol, ik raad je sterk aan op de wachtlijst in te schrijven want er zijn al eens last-minute annulaties.

De wachtlijst geldt voor alle data (zo moet je niet voor elke dag apart inschrijven), ik contacteer je zodra er een plaats vrijkomt, je kan op dat ogenblik nog beslissen of je wenst deel te nemen. Hou dus je e-mail in het oog 🤩

Tot snel! 

Wachtlijst 2025 👇🏻

Deelnemen met familie of vrienden zodat zij ook kunnen genieten?👇

Meer workshops...

Als eerste op de hoogte van de workshops?