voor ongeveer 18 pancakes van 10 cm
Die heerlijke dikke, luchtige pannenkoekjes zoals in Amerikaanse diners? Met dit recept tover je in een handomdraai een stapel perfecte American pancakes op tafel. Lekker met ahornsiroop en vers fruit! Een favoriet hier in huize Koekepan.
🌱 170g witte bloem
🌱 1¼ theelepel bakpoeder
🌱 ¼ theelepel zout
🌱 3 eetlepels (riet)suiker of 70g
🌱 165 ml volle melk + 50 ml room
(of geen room en in totaal 215 ml melk)
🌱 1 ei
🌱 1 theelepel vanille extract
🌱 20 g gesmolten boter (afgekoeld)
- Neem een middelgrote kom en doe er je bloem, bakpoeder, zout en suiker in en meng goed met een garde.
- Doe in een andere maatbeker je melk, room, ei, vanille extract en gesmolten boter in, meng met een garde.
- Maak in je bloemmengsel een kuiltje en voeg er langzaam, onder voortdurend roeren je vloeistoffen bij.
- Verhit ondertussen je koekenpan (of platte grill) op een medium hoog vuur en strijk ze in met een klein beetje olie. Een goede anti-aanbakpan heeft geen extra vetstof nodig.
- Neem een kleine pollepel en schep en klein beetje deeg in je pan, bij mij lukte dat prima met 3.
- Laat even bakken tot je bovenop luchtbelletjes ziet (ongeveer 1 minuutje), draai voorzichtig om en bak nog even aan de andere kant.
Tips: pancakes with a twist:
- ¼ tl kaneel of
- ¼ tl nootmuskaat of
- ½ tl citroenzest en/of
- 75 g verse blauwe bessen
Recept vertaald en bewerkt door Ann Koekepan naar het Amerikaans kookboek.