American Pancakes

geplaatst in: Bakken, Recepten | 0

Deze lekkere, dikke pannenkoeken zijn één van de favorieten hier in Huize Koekepan.
voor ongeveer 18 pancakes van 10 cm

170g witte bloem
1 ¼ theelepel bakpoeder
¼ theelepel zout
3 eetlepels (riet)suiker of 70g
165 ml volle melk
50 ml room
(of 215 ml melk)
1 ei
1 theelepel vanille extract
20 g gesmolten boter (afgekoeld)

  • Neem een middelgrote kom en doe er je bloem, bakpoeder, zout en suiker in en meng goed met een garde.
  • Doe in een andere maatbeker je melk, room, ei, vanille extract en gesmolten boter in, meng met een garde.
  • Maak in je bloemmengsel een kuiltje en voeg er langzaam, onder voortdurend roeren je vloeistoffen bij.
  • Verhit ondertussen je koekenpan (of platte grill) op een medium hoog vuur en strijk ze in met een klein beetje olie. Een goede anti-aanbakpan heeft geen extra vetstof nodig.
  • Neem een kleine pollepel en schep en klein beetje deeg in je pan, bij mij lukte dat prima met 3.
    Laat even bakken tot je bovenop luchtbelletjes ziet (ongeveer 1 minuutje), draai voorzichtig om en bak nog even aan de andere kant.

Tips:

Voor pancakes with a twist:

  • ¼ tl kaneel of
  • ¼ tl nootmuskaat of
  • ½ tl citroenzest en/of
  • 75 g verse blauwe bessen

Als je een recept van mij maakt dan is het lief dat je de tag @annkoekepan of #annkoekepan op sociale media gebruikt zo maak je wat reclame voor mij én kan ik een kijkje komen nemen om mee te genieten van al dat lekkers.