Krokante courgette met dragonmayonaise

Hapje voor 6tal personen

Deze heerlijke groentesnack is ideaal voor je volgende feestje of om lekker zelf op te smullen. Nu het courgette seizoen vollop aan de gang is kan je dit hapje klaarmaken voor familie en vrienden.

Je kan de gepaneerde courgettes op voorhand klaarmaken en in een goed afgesloten doos in de frigo te bewaren. Bakken doe je wel best à la minute.
Probeer het snel en laat mij weten wat je ervan vindt 🎉🥰

1 courgette, ongeschild, in frietjes van ongeveer 8 cm
100g bloem
zeste van 1 citroen
zout en peper
1 ei, losgeklopt met een eetlepel water
75g panko (of paneermeel of een mengeling van beiden)

Voor het frituren
500 ml zonnebloemolie

Dragonmayonaise
1 eierdooier
1 el dragonazijn (of witte wijnazijn)
1 tl mosterd
1 el water
1 el fijngehakte, verse dragon
250 ml zonnebloemolie of zachte olijfolie

  • Snij de courgette in lange ‘frietjes’. Je mag de schil er gewoon aan laten, extra vezels en lekker knapperig.
  • Neem een diepe, platte kom en doe er de bloem, zeste van de citroen, peper en zout in.
  • Doe in een andere, platte, diepe schaal het ei en in een andere de panko.
  • Wentel de courgettefrietjes door de bloem, klop de overtollige bloem eraf.
  • Wentel vervolgens door het ei en vervolgens door de panko en leg in een enkele laag op een bord en laat even opdrogen.

Verhit de olie in een grote, diepe pan tot 180 graden of gebruik je friteuse of airfryer.

Maak nu de dragonmayonaise:

  • Meng de eierdooier, azijn, mosterd, water en dragon met een garde of staafmixer.
  • Voeg eerst druppelsgewijs de olie toe tot een dikke saus ontstaat en voeg dan in een straaltje de rest van de olie toe.
  • Breng op smaak met zout en peper en eventueel nog wat extra azijn.

Bak de courgette:

  • Laat nu een handjevol courgette in de hete olie zakken. Doe er niet teveel tegelijk in want dan zakt de temperatuur van het vet te snel.
  • Schep uit de pan als ze mooi goudbruin zijn en laat uitlekken op een schaal met keukenpapier. Herhaal tot alle courgette gebakken zijn.
  • Leg op een mooie grote schaal en bestrooi met wat zout. 

Serveer met de dragonmayonaise. Smakelijk!

Tips:

  • Panko vind je tegenwoordig in elke supermarkt.  

Smakelijk!
Bedankt voor je support en… als je het recept maakt, is het fijn als je een @annkoekepan zet op sociale media. Zo word ik verwittigd en kan ik eens komen piepen naar wat je bakt of kookt én maak je wat reclame voor mij, waar ik heel dankbaar voor ben.

PS: volg jij mij al op Facebook of Instagram? Daar ben je altijd de eerste in rij om nieuwtjes, tips en tricks te ontdekken.

Deel dit recept gerust met familie en vrienden 👇😋

Facebook
E-mail

Nog goesting? hier is meer