De wachtlijst voor de pre-sale is afgesloten.
Je kan nu inschrijven voor de lancering op 22 oktober

Wil jij méér dan een basis desembrood? Het plezier om het lekkerder en gezonder te maken?

Schrijf je dan in voor de lancering van 
‘Bakken met desem’ voor gevorderden, een online🎬 cursus. 

Desembrood is het powerfood voor je body én mind en op 22 oktober lanceer ik deze nieuwe cursus. Je leert dan alles over een meer gevorderd, biologisch desembrood en hoe je dit nog gezonder en gevarieerder maakt. Gewoon thuis, in je eigen oven én eigen tijd.

Klinkt goed, right! Schrijf je dan in op de wachtlijst, ik verwittig je dan als we live gaan 🤩!

Vind je het een uitdaging om een brood met fruit, zaden of ander meel dan tarwe te maken?

Ja, ik weet het, een gewoon desembrood bakken lukt bij de meeste beginners na een tijdje aardig maar je wilt zo graag eens een specialer brood bakken, eentje dat nog voedzamer is…  Of eentje dat niet altijd een ‘gewoon’ tarwe of speltbrood is.

Je zoekt internet af naar betrouwbare info, maar iedereen zegt wat anders en je brood is niet geweldig. 

Ik heb in al die jaren al een aantal pareltjes van broden ontdekt en ontwikkelt. Ik kan met fierheid zeggen dat die speciale broden veel ‘aangevraagd’ worden.

In de Sourdough School leerde ik ook om niet alleen bloem en meel te verwerken in mijn broden maar ook groenten, zaden, gedroogde bloemen en kruiden. 

Ik heb inmiddels de perfecte recepten gevonden die uitgebreid getest zijn. Ze worden lekker gevonden door vrienden en familie maar vooral door iedereen die de voorbije jaren al een live workshop voor gevorderden volgde.

Aangezien niet iedereen bij mij op locatie een workshop kan komen volgen, krijg je ook de gevorderden workshop in de online versie, naast de live workshop!

Dit wil je dus niet missen.

📷 Djuli Bravenboer

"Je cursus zet zoveel meer in beweging dan alleen bakken!"

"Zuurdesem cursus online volgen is zo leuk om te doen! Je kan al de filmpjes eindeloos terugzien, op je eigen tempo, alles lukt vrijwel altijd en...het allerbelangrijkste, het is zo overheerlijk! Ik bakte in het verleden al enkele jaren desembrood. Nu begon ik eens helemaal opnieuw. En ja, het is zalig om stap voor stap opnieuw te beginnen aan deze nieuwe recepten! En..ik leerde nog veel bij! Bedankt Ann Koekepan dat ik dit mocht ontdekken. Ik ben alvast FAN 😋"
Biologisch zuurdesembrood met sesamzaad en zonnebloempitten
Ann Coeckelbergh
Deze workshop was meer dan wat ik verwachte. Met een relatief kleine tijdsinvestering wordt je zeer goed op weg gezet, het volgen van de twee dagen cursus (beginners en gevorderden) en de recepten leiden onmiddellijk tot mooie resultaten, dat geeft veel vertrouwen en voldoening en daarmee ook energie om te blijven bakken.
Jan Baeten
"Je voelt Ann haar passie voor de ingrediënten , het afgewerkte product, het willen delen met de cursisten. De cursus zuurdesembrood is goed opgebouwd. Zeer goede voorbereiding ook van het cursusmateriaal"
Miet Misselyn
"Als leek die totaal niets van zuurdesem wist, stak je me aan met je vuur 😉 Je kennis en enthousiasme werkt zo aanstekelijk dat ik nu minstens 2 maal per week zuurdesembrood bak. Je cursus zet zoveel meer in beweging dan alleen bakken. Je gaf me ook het zelfvertrouwen om te durven proberen ... ondertussen deel ik ook mijn broodjes uit aan vrienden, buren en kennissen. Dank je wel hiervoor!"
Natalie Bertrand

Waarom groenten, fruit of zaden in je desembrood? ​

🌿Je bent die ‘gewone’ desembroden een beetje beu.
🌿Het is zoveel keer voedzamer dan een ‘gewoon’ desembrood.
🌿Je wordt instant happy van deeg maken en brood bakken!
🌿Je zorgt dat de bacteriën in je darmen meer verschillende voedingstoffen binnen krijgen want dit brood is superfood voor je darmen en je algemene gezondheid.

Vanaf 22 oktober gaat de cursus live, ik verwittig je in elk geval nog met een e-mail voor je inschrijving.

📷 Djuli Bravenboer

Wat ga je precies leren?

In de cursus zitten heel wat technieken om een heerlijk brood te leren maken:

  1. Gedroogd fruit en zaden toevoegen > Walnoot en Veenbes brood
  2. Geweekte zaden toevoegen > Sesamzaad en zonnebloempitten brood
  3. Gekookte pap en zaden toevoegen (zo blijft je brood langer houdbaar)> Maanzaad, zonnebloempitten en havermoutpap brood
  4. Je brood voedzamer maken met groentepuree en extra’s > Rode Biet en Feta brood
  5. Dé techniek om een super voedzaam, divers brood te maken > Meelblends
  6. Voor je feestjes, om uit te delen of een lazy zondagochtend > Breek- of deelbroodjes
  7. Overschot desem (780g in één keer) opwerken > Donker Kruidig Roggebrood
  8. Lekkers bakken met overschot desem > Krokante Granola
  9. Een heel hoofdstuk over zelf recepten samenstellen en begrijpen wat je doet > Theorie voor gevorderden

En dan die heerlijke extra’s:

    1. Werken met een verrijkt deeg > Brioche
    2. Heerlijke zoete broodjes en variaties op het verrijkt deeg > Babka en tips voor kaneelbroodjes.
    3. Voeg extra’s toe en maak je een deeg zachter, langer houdbaar > Zachte broodjes met aardappelpuree
    4. Zoet bakken met desem > Citroencake met zoete desem.

Kortom, zo een volledige, ‘voedzame’ cursus bestaat nog niet op het internet!

Super Crazy lanceerprijs: 73 euro*
*met 4 extra’s voor wie een volledig pakket wilt… 👇🏻👇🏻

Vertel mij meer over die extra's!

Bij het inschrijven krijg je éénmalig de kans om met een fikse korting, voor € 14 i.p.v. € 45 in te schrijven voor deze vier onmisbare cursussen:

🌿Brioche
🌿Babka

🌿Kleine zachte broodjes met aardappelpuree
🌿Zoete citroencake met overschot desem

Weer geweldige recepten, voor je familie of vrienden maar ook ideaal voor feestjes of om mee te nemen als cadeautje.

Wie ben ik?

Mijn naam is Ann Van Camp, trotse mama van Lena en Tess en vrouw van levensgenieter John.
Als kind maakte ik thuis het deeg voor de wafelsmijn mama Mit bakte ze.
Mijn Bompa uit Holsbeek had in zijn tijd al een biologische tuin en mijn bomma haar rabarber- en abrikozenconfituur waren dé beste. Mijn bomma van de Veste gaf me als kind een stel broodbakvormen en een bloemzeef, ik denk met warme gevoelens aan mijn grootouders die mij koken en bakken met de paplepel meegaven.

Mijn desemverhaal begon zo een 10tal jaren geleden, een goed desembrood bakken was moeilijk, je vond er nergens veel info over. Ik volgde bij verschillende kenners workshops: bij Sara Lemke van ‘De Superette’, bij Dan Lepard in Londen en volgde 2 jaar opleiding specialisatie BALM Dr. Vanessa Kimbell van de Sourdough School.

Steeds waren er AHA momenten en die bundel ik graag, ik vind het zalig om mijn kennis door te geven aan jou, profiteer ervan! 

📷 Djuli Bravenboer

En wat zeggen die 'nieuwe' bakkers over de beginners cusus ondertussen?

Omdat de gevorderden cursus nog niet online staat, hierbij wat impressies van de beginners online. 
Zo zie je al een beetje wat die online cursussen van mij waard zijn 🥰

Evaluatie van de cursus

Wat vind je van de inhoud? 
De cursus is superinteressant! Al jaren experimenteer ik met gekregen desems maar nu is het me voor de eerste keer gelukt om zelf een desem op te starten en begrijp ik meer wat ik doe.
De kleine tips, “geen zorgen het is maar deeg”, “bak ineens dubbel om iemand een brood te schenken”, … zijn echt goud waard en ze maken deze cursus echt bijzonder.
Is de cursus gemakkelijk te gebruiken? 
De cursus is makkelijk te gebruiken. Tot nu toe is alles al gelukt.
Ontbrak er volgens jou iets? Voorlopig nog niet gemerkt dat er iets ontbreekt maar ik heb nog een groot stuk te overlopen.
Wil je mij nog iets vertellen? Bedankt Ann!!
 
Van An Cardoen
 
review bakken zuurdesem beginners

Misschien zit je nog met vragen?

Sinds de geboorte van mijn kids Lena en Tess (nu meer dan 25j geleden) koop ik bijna uitsluitend bio groenten, – fruit en -vlees.  Mijn voorkeur gaat in elk geval uit naar natuurlijke en lokale producten. 

Bij de teelt van bio worden enkel niet schadelijke sproeistoffen gebruikt en chemische pesticiden of kunstmest zijn uit den boze. Zo wordt in de klassieke tarweteelt nog veel glyfosaat gebruikt, waarschijnlijk kankerverwekkend. Ik wil dit niet in mijn brood. Het feit dat de meeste bioboeren kleinschalig en lokaal werken is ook een reden om bio te kopen. Maar ook de smaak van het fruit, groenten en meel is heel belangrijk, ik vind biogroenten ook echt lekkerder. 
Samen zorg dragen voor onze aarde is waar ik mij graag voor inzet 🥰

Omdat ik zelf jarenlang sukkelde en weet wat er nodig is om een heerlijk zuurdesembrood in je eigen oven thuis te maken. Ik volgde jaren geleden workshops zuurdesembrood bij Dan Lepard en Sara Lemke van de Superette, telkens waren er nieuwe ‘aha’ momenten. Al mijn kennis stak ik voor jullie in de cursus. Je krijgt al de info die ik graag bij elkaar zou zien, zonder rond te moeten zoeken.

Vorig jaar volgde ik nog een gespecialiseerde opleiding aan de Sourdough School in Engeland bij de geweldige Dr. Vanessa Kimbell. Ik leerde er niet alleen hoe ik mijn brood voedzamer kan maken maar ook gezonder. Haar doctoraat over BALM is baanbrekend! Veel van deze kennis zit verwerkt in de gevorderden (en ook beginners) cursussen.

De cursus is heel logisch opgebouwd. We gaan les per les dieper in op de wereld van de zuurdesem. Ik ga verder dan de basis, er zijn meer dan 30 ondertitelde video’s waar ik samen met jou brood maak.  Je leert alle details die een gevorderde desembakker moet weten.

Er is ook een apart hoofdstuk theorie dat helpt je te begrijpen waarom je broden er op een bepaalde manier uitzien want hoe meer je bakt en proeft, hoe meer je wilt weten over al die wondere, heerlijk smakende broden.

Als je zonder zorgen een biologisch meer gevorderd zuurdesembrood wilt maken, dan is dit zeker een cursus voor jou. Maar als jij nog met een vraag zit, ben je van harte welkom contact met mij op te nemen voor bijkomende info vragen.

Heb je een andere vraag? Contacteer mij gerust, ik help je heel graag verder.

Je kan onderaan deze pagina de Algemene voorwaarden raadplegen alvorens je inschrijft. Is er nog iets niet duidelijk, contacteer mij dan, ik help je graag verder.