Peer-Gember Mocktail

voor 6 glazen

Deze zalig lekkere, verrassend mocktail is een uitstekende feestdrank waar je je zelfgemaakte, gefermenteerde gemberdrank in kan verwerken. Ik hou van veel gember dus ik deed er een dubbele dosis in 😉 maar pas gerust aan je smaak aan. Santé!

De siroop:

250 g water
500 g rietsuiker
500 g zachte, zeer rijpe peren, in blokjes gesneden, schillen hoeft niet
125 ml siroop (2:1)
sap en zeste (zonder wit) van 1 citroen
1 takje rozemarijn
1/2 tl gemalen nootmuskaat
1 kruidnagel

650 ml bruisend water
120 ml gefermenteerde gemberdrank

De garnering:
schijfje (gedroogde) peer en/of takje rozemarijn

Maak eerst de siroop

  • Doe het water in een kookpot en voeg er de rietsuiker bij en laat koken tot de suiker helemaal opgelost is.
  • Laat de siroop afkoelen (een deel kan je dadelijk heet gebruiken, de rest laat je afkoelen, zie lager)

Maak je perendrank

  • Kook de in blokjes gesneden peer samen met de 125 ml suikersiroop, citroensap, rozemarijn, nootmuskaat, en kruidnagel in een steelpan net zolang totdat de peer helemaal zacht is. Dit is ongeveer 15 minuten. 
  • Giet de siroop door een zeef met daarop een schone natte theedoek (of kaasdoek).
  • Laat de peren siroop goed afkoelen en zet in de koelkast. 
  • Doe ijsblokjes in een mooi glas, schenk ongeveer een 20 ml peren siroop in het glas en vul aan met 20 ml gemberdrank en met bruisend water.
  • Doe er een takje rozemarijn en een schijfje (gedroogde) peer bij en serveer! 

Tips:

  • De afgekoelde siroop (2:1) blijft in een gesteriliseerde fles lang goed in de frigo. Hij is prima om mocktails mee te zoeten.
  • Zorg dat je kaasdoek gewassen is zonder wasverzachter, of spoel eens goed uit.
  • Peren kan je zelf in je oven drogen, snij de schijfjes ongeveer 3-5 mm dik en laat ze op 58°C in een warmeluchtoven een 8tal uren drogen. Zorg dat je af en toe de oven opent om de stoom eruit te laten. Nog beter, gebruik een droogoven of laat ze in de zon of in de winter op je chauffage drogen.

Dit recept is bewerkt door Ann Koekepan naar een recept van The Holy Kauw.

Smakelijk!

Heb je een van mijn recepten uitgeprobeerd? Tag mij gerust op sociale media met @annkoekepan of stuur me gerust een berichtje. Zo kan ik meegenieten van jouw bak- en kookavonturen (en misschien een beetje trots zijn). En hey, wie weet inspireer je er iemand anders mee om ook de handen uit de mouwen te steken! Merci om mee de liefde voor koken te verspreiden. ❤️

PS: volg jij mij al op Facebook of Instagram? Daar ben je altijd de eerste in rij om nieuwtjes, tips en tricks te ontdekken.

Deel dit recept gerust met familie en vrienden 👇😋

Facebook
E-mail

Nog goesting? hier is meer

Mango Chutney

Mango chutney is een heerlijk smeuïge, zoet-pittige saus. Denk aan sappige, rijpe mango’s die samen met een

lees meer...