voor ongeveer 18 pancakes van 10 cm
Deze lekkere, dikke pannenkoeken zijn één van de favorieten hier in Huize Koekepan.
170g witte bloem
1¼ theelepel bakpoeder
¼ theelepel zout
3 eetlepels (riet)suiker of 70g
165 ml volle melk + 50 ml room
(of geen room en in totaal 215 ml melk)
1 ei
1 theelepel vanille extract
20 g gesmolten boter (afgekoeld)
- Neem een middelgrote kom en doe er je bloem, bakpoeder, zout en suiker in en meng goed met een garde.
- Doe in een andere maatbeker je melk, room, ei, vanille extract en gesmolten boter in, meng met een garde.
- Maak in je bloemmengsel een kuiltje en voeg er langzaam, onder voortdurend roeren je vloeistoffen bij.
- Verhit ondertussen je koekenpan (of platte grill) op een medium hoog vuur en strijk ze in met een klein beetje olie. Een goede anti-aanbakpan heeft geen extra vetstof nodig.
- Neem een kleine pollepel en schep en klein beetje deeg in je pan, bij mij lukte dat prima met 3.
Laat even bakken tot je bovenop luchtbelletjes ziet (ongeveer 1 minuutje), draai voorzichtig om en bak nog even aan de andere kant.
Tips: pancakes with a twist:
- ¼ tl kaneel of
- ¼ tl nootmuskaat of
- ½ tl citroenzest en/of
- 75 g verse blauwe bessen
Recept vertaald en bewerkt door Ann Koekepan naar het Amerikaans kookboek.