American Pancakes

voor ongeveer 18 pancakes van 10 cm
Deze lekkere, dikke pannenkoeken zijn één van de favorieten hier in Huize Koekepan.

170g witte bloem
1¼ theelepel bakpoeder
¼ theelepel zout
3 eetlepels (riet)suiker of 70g
165 ml volle melk + 50 ml room
(of geen room en in totaal 215 ml melk)
1 ei
1 theelepel vanille extract
20 g gesmolten boter (afgekoeld)

  • Neem een middelgrote kom en doe er je bloem, bakpoeder, zout en suiker in en meng goed met een garde.
  • Doe in een andere maatbeker je melk, room, ei, vanille extract en gesmolten boter in, meng met een garde.
  • Maak in je bloemmengsel een kuiltje en voeg er langzaam, onder voortdurend roeren je vloeistoffen bij.
  • Verhit ondertussen je koekenpan (of platte grill) op een medium hoog vuur en strijk ze in met een klein beetje olie. Een goede anti-aanbakpan heeft geen extra vetstof nodig.
  • Neem een kleine pollepel en schep en klein beetje deeg in je pan, bij mij lukte dat prima met 3.
    Laat even bakken tot je bovenop luchtbelletjes ziet (ongeveer 1 minuutje), draai voorzichtig om en bak nog even aan de andere kant.

Tips: pancakes with a twist:

  • ¼ tl kaneel of
  • ¼ tl nootmuskaat of
  • ½ tl citroenzest en/of
  • 75 g verse blauwe bessen

Recept vertaald en bewerkt door Ann Koekepan naar het Amerikaans kookboek.

Smakelijk!
Bedankt voor je support en… als je het recept maakt, is het fijn als je een @annkoekepan zet op sociale media. Zo word ik verwittigd en kan ik eens komen piepen naar wat je bakt of kookt én maak je wat reclame voor mij, waar ik heel dankbaar voor ben.

PS: volg jij mij al op Facebook of Instagram? Daar ben je altijd de eerste in rij om nieuwtjes, tips en tricks te ontdekken.

Deel dit recept gerust met familie en vrienden 👇😋

Facebook
E-mail

Nog goesting? hier is meer