Hartige overschot (discard) pannenkoek

hartige pannenkoek tomaat mozzarella van discard zuurdesem

Heerlijk om als platbrood te gebruiken, voor een dip of met hummus of als lunch met een heerlijk fris slaatje.

Niets dan goeds voor je darmen! 

  • 200g discard
  • 1 à 2 el olijfolie
  • snuf zeezout
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd

EXTRA GEZOND

  • 1 (lente)ui
  • 1/2 rode paprika
  • enkele champignons
  • 1 el zonnebloempitten
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • Doe olijfolie in een pan en voeg dadelijk een uitje en/of andere groentjes toe en zet dan pas je pan op een zacht vuurtje. Laat de uien en eventueel groentjes gaar stoven.  
  • Meng je discard met een snuf zeezout en eventueel andere kruiden (oregano, tijm, chilipeper) en voeg de sesamzaadjes toe. 
  • Giet je discard in de pan met gebakken groenten en bak tot de bodem krokant gebakken is, draai om en bak de andere kant tot gaar en klaar!

Tips: 

  • Je kan variëren met dit recept: je kan zonder groenten bakken maar dan mis je de kans deze pannenkoek extra voedzaam te maken voor je darmen. I.p.v. een ui kan je ook paprika of elke andere groente van het seizoen meestoven.
  • Voor een zoetere, ontbijt versie voeg je ei, (plantaardige) melk, zaden, droog fruit en noten toe, samen met wat kaneel, zo maak je er een lekkere ontbijtpannenkoek mee. Nog wat vers fruit en eventueel een beetje yoghurt erbij en je voedzaam ontbijt is klaar.

Smakelijk!
Bedankt voor je support en… als je het recept maakt, is het fijn als je een @annkoekepan zet op sociale media. Zo word ik verwittigd en kan ik eens komen piepen naar wat je bakt of kookt én maak je wat reclame voor mij, waar ik heel dankbaar voor ben.

PS: volg jij mij al op Facebook of Instagram? Daar ben je altijd de eerste in rij om nieuwtjes, tips en tricks te ontdekken.

Deel dit recept gerust met familie en vrienden 👇😋

Facebook
E-mail

Nog goesting? hier is meer