
3 zeer rijpe bananen, geplet (300g)
175 g donkere moscovado (riet)suiker
100 g rietsuiker
3 bio eieren
1 tl vanille extract
140 g (ml) volle witte yoghurt
70 g (ml) plantaardige olie
275 g bloem
1 ½ tl bakpoeder
1 tl bicarbonaat
70 g gehakte, walnoten (optioneel)
Verwarm de oven voor op 170°C (warme lucht)
Bestrijk een 30 X 13 langwerpige bakvorm licht met boter of olie en bekleed met bakpapier.
- Doe de geplette bananen in de kom, voeg de suiker en de eieren toe en klop kort even door elkaar met een garde.
- Doe in een andere kom je vanille extract, yoghurt en olie en meng. Voeg dit mengsel toe aan je bananen mengeling.
- Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder en bicarbonaat en meng goed met een garde of zeef alles één keer.
- Doe je natte ingrediënten bij je droge ingrediënten en roer met een lepel door elkaar tot net gemengd.
- Schep er als laatste de walnoten onder.
- Doe het deeg in de voorbereide bakvorm.
- Bak het bananenbrood een 60 à 70 minuten of tot een satéprikker, die je in het midden steekt er schoon, met nog enkele natte kruimels uitkomt.
- Zet de bakvorm op een taartrooster en laat je cake een 10-tal minuutjes in de vorm afkoelen.
- Neem je cake uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster.
Tips:
- Je kan proberen van je cake af te blijven tot de volgende dag, dan is die nog lekkerder.
- Je kan ipv yoghurt ook zure room, karnemelk, melk of sojayoghurt gebruiken.
- Je kan deze cake in een goed afsluitbare doos enkele dagen bewaren of goed verpakt invriezen.
- Ottolenghi zet een dikke plak bananenbrood in de broodrooster en bestrijkt die dan met boter, honing en grof zout (Maldon) of nog lekkerder met tahin.
Smakelijk!
Bedankt voor je support en… als je een Ann Koekepan-recept maakt, is het lief als je een @annkoekepan zet.
Zo wordt ik verwittigd dat je iets lekkers klaarmaakte en het maak reclame voor mij, wat ik erg apprecieer.
Tot binnenkort! xx
Ps: Volg jij mij al op Instagram of Facebook? Je kan er veel nieuwe, lekkere, geteste recepten vinden.