Frisse komkommersoep met yoghurt en munt

geplaatst in: Recepten, Voorgerechten en hapjes | 0
📷 Philippe van den Panhuysen

4-6 personen
2 ½ komkommers, geschild en zaadjes verwijderd
300g Griekse yoghurt
60g zure room
150 ml (kippen)bouillon
1 tl à 2 tl gedroogde thai green curry (Jonnie Boer bij AHeijn)
of 2 à 3 tl groene thaise currypasta
1 tl zeezout
10g verse munt, grof gehakt
10g verse bieslook, grof gehakt
peper en zout naar smaak
1 citroen, sap
Enkele blaadjes munt en fijn gesneden bieslook als versiering.

  • Schil de 2 komkommers en snij ze in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit.
  • Hak ze grof en doe in een hoge pot, pureer komkommer met een staafmixer samen met de yoghurt, zure room, bouillon, curry, zout, munt en bieslook.
  • Breng op smaak met het citroensap.
  • Doe in een schenkkan, dek af en zet in de frigo.
  • Snijd met een dunschiller of nog beter een schiller die fijne julienne snijdt, lange repen van de overgebleven halve komkommer en snij deze in blokjes, zet koel weg.
  • Om te serveren schep de ijskoude soep in een kommetje en garneer met de komkommerblokjes, kleine blaadjes munt en fijngesneden bieslook.
  • Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.

    Tip:
  • Een bloemetje komkommerkruid van de Stadsakker is hier ook erg mooi op.
  • Vegan? Gebruik sojayoghurt en -room, kies de niet gezoete versies! Gebruik dan iets meer citroensap, de sojaroom is niet zuur.

Smakelijk!
Als je een recept van Ann Koekepan maakt mag je mij op sociale media gerust een @annkoekepan geven. Door die tag kan ik meegenieten van je bakkunsten en maak je wat reclame voor mij. Ik kom graag piepen naar wat jij ervan bakt!

www.annkoekepan.be i.sm. Stadsakker Tienen 15/8/2022