Frisse komkommersoep met yoghurt en munt

📷 Philippe van den Panhuysen
 
4-6 personen


2 ½ komkommers, geschild en zaadjes verwijderd
300g Griekse yoghurt
60g zure room
150 ml (kippen)bouillon
1 tl à 2 tl gedroogde thai green curry (Jonnie Boer bij AHeijn)
of 2 à 3 tl groene thaise currypasta
1 tl zeezout
10g verse munt, grof gehakt
10g verse bieslook, grof gehakt
peper en zout naar smaak
1 citroen, sap
Enkele blaadjes munt en fijn gesneden bieslook als versiering.

  • Schil de 2 komkommers en snij ze in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit.
  • Hak ze grof en doe in een hoge pot, pureer komkommer met een staafmixer samen met de yoghurt, zure room, bouillon, curry, zout, munt en bieslook.
  • Breng op smaak met het citroensap.
  • Doe in een schenkkan, dek af en zet in de frigo.
  • Snijd met een dunschiller of nog beter een schiller die fijne julienne snijdt, lange repen van de overgebleven halve komkommer en snij deze in blokjes, zet koel weg.
  • Om te serveren schep de ijskoude soep in een kommetje en garneer met de komkommerblokjes, kleine blaadjes munt en fijngesneden bieslook.
  • Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.

    Tip:
  • Een bloemetje komkommerkruid van de Stadsakker is hier ook erg mooi op.
  • Vegan? Gebruik sojayoghurt en -room, kies de niet gezoete versies! Gebruik dan iets meer citroensap, de sojaroom is niet zuur.

recept van Ann Koekepan uitgewerkt voor Stadsakker Tienen

Smakelijk!
Bedankt voor je support en… als je het recept maakt, is het fijn als je een @annkoekepan zet op sociale media. Zo word ik verwittigd en kan ik eens komen piepen naar wat je bakt of kookt én maak je wat reclame voor mij, waar ik heel dankbaar voor ben.

PS: volg jij mij al op Facebook of Instagram? Daar ben je altijd de eerste in rij om nieuwtjes, tips en tricks te ontdekken.

Deel dit recept gerust met familie en vrienden 👇😋

Facebook
E-mail

Nog goesting? hier is meer