4-6 personen
2 ½ komkommers, geschild en zaadjes verwijderd
300g Griekse yoghurt
60g zure room
150 ml (kippen)bouillon
1 tl à 2 tl gedroogde thai green curry (Jonnie Boer bij AHeijn)
of 2 à 3 tl groene thaise currypasta
1 tl zeezout
10g verse munt, grof gehakt
10g verse bieslook, grof gehakt
peper en zout naar smaak
1 citroen, sap
Enkele blaadjes munt en fijn gesneden bieslook als versiering.
- Schil de 2 komkommers en snij ze in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit.
- Hak ze grof en doe in een hoge pot, pureer komkommer met een staafmixer samen met de yoghurt, zure room, bouillon, curry, zout, munt en bieslook.
- Breng op smaak met het citroensap.
- Doe in een schenkkan, dek af en zet in de frigo.
- Snijd met een dunschiller of nog beter een schiller die fijne julienne snijdt, lange repen van de overgebleven halve komkommer en snij deze in blokjes, zet koel weg.
- Om te serveren schep de ijskoude soep in een kommetje en garneer met de komkommerblokjes, kleine blaadjes munt en fijngesneden bieslook.
- Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Tip: - Een bloemetje komkommerkruid van de Stadsakker is hier ook erg mooi op.
- Vegan? Gebruik sojayoghurt en -room, kies de niet gezoete versies! Gebruik dan iets meer citroensap, de sojaroom is niet zuur.
recept van Ann Koekepan uitgewerkt voor Stadsakker Tienen