Zondag, 24 november 2024 van 10u tot 18u in OORD. in Kortenaken.
Bak je regelmatig zuurdesembrood en ken je de basis? Dan is dit dé bakworkshop voor jou. Je gaat naar huis met een schat aan kennis over hoe je van een basis brood een heel persoonlijk, origineel brood maakt.
Je leert hoe je noten en fruit, groentepuree en andere ingrediënten toevoegt, je leert werken met verschillende soorten meel en hoe je de broden voedzamer voor je darmflora maakt.
Ik geef je alle info mee in een uitgebreide, geprinte cursus met theorie en recepten, je hebt dan een goed gedocumenteerd handboek om thuis te experimenteren en te genieten van zalig en gezond zuurdesembrood.
Wat leer je?
🌿We doorlopen alle stappen van het brood maken.
🌿 Je maakt drie, verschillende zuurdesembroden, eentje hiervan bak je thuis af.
🌿 Je werkt aan je eigen brood : opbollen, vormen en bakken.
🌿 Je krijgt tips mee om thuis het brood in je eigen oven te bakken en je leert hoe je zelf recepten maakt.
🌿 Je krijgt nog heel wat tips en recepten voor het bakken met je discard (overschot desem).
Hoe verloopt de dag?
Na aankomst en een drankje overlopen we de theorie. We zitten niet stil, we starten met het mengen van onze broden zodat ze rustig de tijd krijgen te fermenteren tijdens deze workshop. Je zit dus met je handen in het deeg, zo leer je het meest.
Bereid je voor op een drukke, leerrijke dag. Je krijgt van mij een cursus met duidelijke richtlijnen voor de broden en heel wat theorie.
’s Middags maken we er een zuurdesempizza lunch van die we op de Ooni bakken.
Ga ik veel leren?
Ja, je zal ontzettend veel leren en alles thuis, rustig kunnen nalezen in je gevorderden handboek. Doordat we werken we met een kleine groep van 8 personen zal je maximaal kunnen genieten van de workshop.
Inbegrepen:
🌿Alle Bio-ingrediënten.
🌿Pizzalunch met biologisch beleg.
🌿De 3 zuurdesembroden (eentje bak je thuis af).
🌿Gestructureerde uitgewerkte, geprinte cursus met super veel tips.
🌿Alle drankjes zoals zelfgemaakte limonade, gefermenteerde gemberdrank; de koffie en thee kan je bij Elise van OORD. aankopen.
🌿Enthousiaste lesgeefster die opgeleid is aan de Sourdough school en spreekt met kennis van zaken.
🌿Mogelijkheid tot aankopen materiaal.
🌿(Desemstarter) indien je wenst
Niveau: enkel voor gevorderden: ik verwacht dat je deeg kan opbollen en al een 6-tal maanden geregeld basisbrood bakt. Je kent de meeste baktermen zoals autolyse en je weet hoe je een desem gezond houdt. We gaan niet meer in op beginnersvragen of praktijk voor het opbollen of vormen van brood.
Prijs: 140 euro
Door in te schrijven aanvaard je de algemene voorwaarden van Ann Koekepan, je kan alle kleine lettertjes raadplegen, onderaan de homepage.