Zuurdesembrood voor gevorderden -nog 1-

Zondag, 8 december 2024 van 10u tot 18u in Tienen, ten huize Koekepan.

Bak je regelmatig zuurdesembrood en ken je de basis? Dan is dit dé bakworkshop voor jou. Je gaat naar huis met een schat aan kennis over hoe je van een basis brood een heel persoonlijk, origineel brood maakt.

Je leert hoe je noten en fruit, groentepuree en andere ingrediënten toevoegt, je leert werken met verschillende soorten meel en hoe je de broden voedzamer voor je darmflora maakt.
Ik geef je alle info mee in een uitgebreide, geprinte cursus met theorie en recepten, je hebt dan een goed gedocumenteerd handboek om thuis te experimenteren en te genieten van zalig en gezond zuurdesembrood.

’s Middags zorgen we voor een diverse, gezonde lunch met zuurdesempizza, ‘share en tear’-brood (opwerken van deegresten) en heerlijk beleg. 

Wat leer je?  
🌿We doorlopen alle stappen van het gevorderden brood maken.
🌿 Je maakt drie, verschillende zuurdesembroden, eentje hiervan bak je thuis af.
🌿 Je krijgt tips mee om thuis het brood in je eigen oven te bakken en je leert hoe je zelf recepten maakt.
🌿 Je krijgt nog heel wat tips en recepten voor het bakken met je discard (overschot desem).
🌿Je leert extraatjes: pizzadeeg en opwerking resten deeg.

Hoe verloopt de dag?
Na aankomst en een drankje overlopen we de theorie. We zitten niet stil, we starten met het mengen van onze broden zodat ze rustig de tijd krijgen te fermenteren tijdens deze workshop. Je zit dus met je handen in het deeg, zo leer je het meest.
Bereid je voor op een drukke, leerrijke dag. Je krijgt van mij een cursus met duidelijke richtlijnen voor de broden en heel wat theorie.
’s Middags proeven we van verschillende soorten brood, een zuurdesempizza die we op de Ooni bakken en ‘Share en Tear’ brood.

Ga ik veel leren?
Ja, je zal ontzettend veel leren en alles thuis, rustig kunnen nalezen in je gevorderden handboek. Doordat we werken we met een kleine groep van 4 personen zal je maximaal kunnen genieten van de workshop.

Wat is inbegrepen? 
🌿Alle Bio-ingrediënten.
🌿Lunch met biologisch beleg.
🌿De 3 zuurdesembroden (eentje bak je thuis af).
🌿Gestructureerde uitgewerkte, geprinte cursus met super veel tips.
🌿Alle drankjes zoals zelfgemaakte limonade, gefermenteerde gemberdrank of water. 
🌿Enthousiaste lesgeefster die opgeleid is aan de Sourdough school en spreekt met kennis van zaken.
🌿(Desemstarter) indien je wenst

Niveau: enkel voor gevorderden: ik verwacht dat je deeg vlot kan opbollen en al een 6-tal maanden geregeld basisbrood bakt. Je kent de meeste baktermen zoals autolyse en je weet hoe je een desem gezond houdt.
We gaan niet meer in op beginnersvragen of praktijk voor het opbollen of vormen van brood.

Prijs: 140 euro

Volzet? Hier schrijf je zeker op de wachtlijst in

Zodra een workshop volzet is raad ik je aan op de wachtlijst in te schrijven. Je kan dan, als er iemand annuleert toch nog deelnemen, dit gebeurt regelmatig dus schrijf zeker in. 
Ik contacteer je zodra er een plaats vrijkomt, je kan op dat ogenblik nog beslissen of je wenst deel te nemen. 

Tot snel!

Na inschrijving krijg je voor workshops van Ann Koekepan een bevestigingsmail van Ann, zie je die niet dadelijk verschijnen, kijk dan even in je spam.
Voor workshops van de Tafel en de Keuken of CC Diest krijg je van de partner een bevestigingsmail.

Bij vragen kan je ook altijd even de organisator van de workshop een mailtje sturen.

Deelnemen met familie of vrienden? Deel gerust deze workshop met hen…👇

Meer workshops...

Als eerste op de hoogte van de workshops?